Orasul Nadlac, asaltat de sute de romanii care intra in tara: Amplasati o masina de politie locala

Sute de persoane care intra in tara pe la punctele de trecere a frontierei Nadlac I si II au luat cu asalt orasul, mergand pe jos pana la domiciliu. Persoanele care intra in Romania sunt aduse de firme de transport din tarile Europei, insa doar pana la vama, potrivit aradon.ro.

Persoanele sunt fotografiate de cetatenii orasului Nadlac, in timp ce strabat orasul, de la un capat la altul. Cu toate acestea, primarul orasului sustine ca nu are ce face in aceasta situatie, iar cererile pe care le-a facut in cazul acestei situatii au ramas fara raspuns, conform aradon.ro.

Firmele de transport au ajuns sa ceara si 500 de euro pentru un drum din Austria pana la Nadlac, lasand persoanele la vama. Ulterior fiecare persoana trebuie sa se descurce pe cont propriu. Multe dintre persoane merg pe jos prin oras sau spre gara, pentru a ajunge in Arad si, de acolo, spre localitatile de origine.

Citeste si articolul :   Ionita de la Clejani sare la gatul celor care ii vor raul lui Fulgy: ”Vedeti ca exista legi"

”Avand in vedere faptul ca situatia persoanelor care tranziteaza pe jos vama Nadlac si trec pe DN7 prin oras devine foarte periculoasa pentru noi toti, va rog sa imi trimiteti poze daca vedeti aceste persoane circuland pe DN 7, prin oras sau oprindu-se la magazine. Desi am facut demersuri catre organele competente ca sa rezolve aceasta situatie, se pare ca nu se ia deloc in serios gravitatea problemei si a riscului la care suntem expusi permanent zi de zi. Pozele vor fi astfel o dovada concreta a ceea ce se intampla tot mai des pe raza orasului”, scrie Ioan Radu Marginean, primarul orasului Nadlac, pe pagina sa de Facebook, potrivit romaniatv.net.

Locuitorii orasului sunt nemultumiti de situatie si cer primarului sa ia masuri, cum ar fi amplasarea unei masini a politiei locale la intrarea in oras.

”Amplasati o masina a politiei locale la intrarea in Nadlac si de indata ce astfel de persoane sunt observate, sa fie escortate catre iesirea din oras”, scrie un nadlacan.

Citeste si articolul :   Anuntul facut de Alexandru Rafila. Ce s-ar putea intampla din toamna

Primarul atrage atentia, insa, ca Politia Locala se afla acum in subordinea politiei nationale si se ocupa de supravegherea centrului de carantina din Nadlac, de patrula pe strazi si de coborarea de pe autostrada.

De asemenea, o alta solutie in acest caz a cetatenilor este inchiderea vamii Nadlac I, insa acest lucru poate fi facut doar prin hotarare a Guvernului

”Am facut toate demersurile necesare catre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane si catre Prefectura Arad, privind oprirea trecerii prin PTF1 Nadlac a acestor persoane – pe jos – care ne tranziteaza orasul pe DN7. Punctul de trecere PTF1 Nadlac poate fi inchis doar de catre Guvernul Romaniei”, scrie edilul.

Intre timp, ceatatenii orasului au initiat si o petitie online pentru inchiderea punctului de trecere a frontierei, petitie care a fost semnata de peste 300 de persoane in aproximativ 12 ore.

 

Autor