Mohammad Murad, decizie grea in era coronavirus: „Nu voi cere statului roman sa ramana singur in aceasta sfanta lupta”

Omul de afaceri libanez Mohammad Murad, caruia epidemia de coronavirus i-a afectat toate businessurile, a declarat public ca va pastra cel putin 90% dintre angajatii pe care-i are in prezent.

De origine libaneza, Mohammad Murad a venit in Romania pentru a studia Medicina, insa a ajuns sa conduca un adevarat imperiu hotelier, cu peste 15 locatii turistice. Investitorul de la „Imperiul Leilor”, emisiune difuzata de PRO TV incepand cu 12 februarie, a ajuns sa investeasca in tursim dintr-o ambitie.

“Traim momente de disperare. Nimeni nu stie ce va urma, ce va fi maine, poimaine. Oare este un test de autoevaluare sau este un blestem pentru pacatele facute de noi insine? Multi dintre noi se afla in spitale, altii mai norocosi in carantina si altii mai fericiti in izolare. Iar cei liberi se simt binecuvantati.

Astazi este momentul faptelor si mai putin a vorbelor. Unii dintre noi sunt in prima linie si lupta punandu-si viata in pericol pentru a salva multe suflete in suferinta si aici ma refer la doctori si personal sanitar si toti cei implicati in laboratoare, clinici. Chiar si armata, politia, jandarmeria incearca din rasputeri sa indrume oamenii, in aceste momente este nevoie de intelepciune.

Pana la urma educatia isi va spune cuvantul. Este momentul in care sa impartim si sa oferim incat suferinta sa fie mai usoara. M-as bucura foarte mult sa-i vad pe cei care ne dau lectii la tv sau in presa despre omenie si patriotism. Sa ii vad oferind celor care au nevoie, macar 10% din salariul pe care il au. Si aici ma refer la salarii de 15.000 de euro pe luna si la pensii de 200-300 de milioane sau la anumite institutii cu salarii de zeci de mii de euro care la ora asta nici macar nu functioneaza.

Citeste si articolul :   Premierul Romaniei, anuntul de ultima ora despre vaccinarea obligatorie.

D-l Basescu cand era in fruntea statului roman a ajutat atat de mult capitalul romanesc incat comunicarea cu firmele romanesti a fost prin mascati, ca sa lase locul multi-nationalelor pe care azi le ataca. Iar d-l Ponta care se considera cel mai bun premier din ultimii 20 de ani, l-a pus in fruntea Anaf-ului pe Gelu Diaconu care inchidea orice restaurant sau hotel pentru un leu.

Dar dati-mi voie sa cred ca aceste persoane nu erau cetateni romani si gandeau mai putin ,,romaneste”, iar azi s-au intors acasa (si apara interesele romanilor). Unde ne aflam acum se datoreaza in primul rand celor care au avut puterea de a decide soarta fiecaruia dintre noi sau mai exact a firmele romanesti. Oricum le multumim pentru ce ne-au lasat noua – dosare, incat intotdeauna din trecut trebuie sa ramai cu niste amintiri. Iar acum zi de zi vorbesc despre mediul privat, despre ajutorul din partea statului, iar personal declar ca poate nu inteleg bine limba romana sau mai degraba nu inteleg schimbarea acestor persoane de la o zi la alta.

Lasand la o parte aceste lucruri, eu declar ca nu ma voi da la o parte in a-mi asuma responsabilitatea in fata comunitatii in care traiesc. Intotdeauna voi fi alaturi de oameni, indiferent de statului meu, voi veni in ajutorul lor si ma voi lupta ca sa nu desfac niciun contract de munca, cel putin voi tine peste 90 % din personalul pe care il avem pana nu voi mai putea continua. Ma implic in foarte multe proiecte care au nevoie de sprijin si voi veni in continuare in sprijinul pensionarilor, in mod special celor din Constanta si Mangalia, astfel incat in urmatoarele 3 zile vom deschide 2 centre de ajutor social pentru persoanele care au venituri pana in 1200 de lei.

Citeste si articolul :   Supravietuirea altarului Bisericii Ortodoxe din Beirut aduce speranta. Imaginile exploziei

Nu voi cere statului roman sa ramana sigur in aceasta sfanta lupta. Cu toate ca sunt foarte mirat de felul in care gestioneaza guvernul aceasta criza, prin lipsa de comunicare cu mediul privat, intarzierile in luarea deciziilor si mai mult balbaiala in ce priveste masurile in special economice care ne privesc pe noi. Am comunicat acum 3 saptamani ca ne vom trezi cu sute de oameni in somaj lucru care se intampla astazi si confirm ca nu am avut parte de nicio comunicare cu institutiile abilitate pentru aceste probleme. Iar aceasta pastila de somaj tehnic, mai mult seamana cu o aspirina pentru un bolnav de cancer.

Doresc sa multumesc medicilor si personalului sanitar pentru actiunile lor prin care dau dovada inca o data ca juramantul lui Hipocrate este respectat, iar valoarea lor este o valoare neestimata. Ii consider ingeri care sunt trimisi pe pamant si care merita tot respectul, aprecierea si consideratia. De asemenea, politiei romane, armatei, jandarmeriei si tuturor institutiilor implicate in lupta cu acest virus ucigas. Totodata, ii multumesc echipei care imi sta alaturi in aceste momente, ii asigur de apreciere si sinceritate, implicandu-i alaturi de mine in proiectele sociale.”

Citeste si articolul :   Veste buna pentru romani: Se redeschid mall-urile!

Autor