Militarii romani au finalizat spitalul mobil pentru pacientii cu COVID-19.

Constructia spitalului mobil ROL 2, compus din containere si corturi medicale, dotat si utilat complet a fost finalizata de militarii romani. Ministerul Apararii Nationale anuntase demararea constructiei in urma cu cateva zile, la institutul “Ana Aslan” din Bucuresti.

Spitalul mobil containerizat are in componenta corturi medicale si containere, care cuprind, printre altele, unitati de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zona de decontaminare. Presedintele Iohannis a vizitat sambata spitalul mobil si s-a declarat impresionat de reusita militarilor romani, scrie observator.tv.

Spitalul mobil este pregatit sa primeasca pacientii cu simptome de covid-19

Articolul continuă după reclame

“Spitalul este pregatit sa primeasca pacientii cu simptome de covid-19. Este impresionant ce au reusit militarii si cu personalul medical militar sa realizeze in putine zile. Am vizitat toate sectiile, spitalul inca nu este efectiv dat in functiune, dar este gata, pregatit si in urmatoarele ore va primi toate acreditarile si va intra in functiune. Iata deci ca suntem pregatiti, Romania este pregatita pentru a face fata cat se poate de bine acestei epidemii.

Insa, in acelasi timp trebuie sa spun ca dupa ce se termina aceasta criza, care, din pacate, va mai dura, vom face o evaluare la sange a intregului sistem spitalicesc din Romania si vom lua toate masurile pentru a avea dotarile cu care sa facem fata oricarei situatii, si unei epidemii si unui dezastru. In acest sens ii asigur pe romani ca suntem pregatiti acum, dar in continare vom lua masurile pentru a fi si mai bine pregatiti. Oricat de pregatite ar afi autoritatile, o parte semnificativa revine fiecarui roman, in acest demers de a preveni raspandirea coronavirusului.

Este foarte, foarte important, evitati contactul cu alti oameni. Evitati sa va atingeti, evitati sa va imbratisati, evitati cu orice pret sa va intalniti. Lucrurile in continuare vor fi mai grave, ne asteptam la o crestere a numarului bolnavilor. Impreuna vom trece prin aceasta criza”, a declarat presedintele Iohannis.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.