Ministerul Sanatatii avertizeaza: Inhalarea de aer fierbinte nu distruge coronavirus!

O informatie falsa atribuita Organizatiei Mondiale a Sanatatii circula pe internet in ultimele zile. Conform acesteia, inhalarea de aer cald din interiorul unei saune sau cu ajutorul unui uscator de par poate ucide coronavirusul inainte ca acesta sa produca infectia.

“O informatie fals atribuita Organizatiei Mondiale a Sanatatii circula pe internet in ultimele zile. Conform acesteia, inhalarea de aer cald din interiorul unei saune sau cu ajutorul unui uscator de par poate ucide coronavirusul inainte ca acesta sa produca infectia. Acest tip de informatie se incadreaza in categoria de stiri false care ofera solutii mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare.

Articolul continuă după reclame

Nu exista dovezi stiintifice care sa confirme distrugerea coronavirusului aflat deja in caile respiratorii prin inhalarea de aer fierbinte. Practici neobisnuite, precum inhalarea de aer fierbinte cu ajutorul unui uscator de par, pot provoca accidente sau leziuni neprevazute.

Este foarte important sa ne informam din surse oficiale si verificate stiintific. Nu va lasati pacaliti de promisiunile miraculoase care circula pe internet.
Cele mai importante masuri de preventie pentru infectia cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane si spalatul pe maini, cel putin 30 de secunde, ori de cate ori este necesar.”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.