Alerta: Nor de praf asiatic deasupra Romaniei. Medicii ne sfatuiesc sa nu deschidem geamurile

In plina pandemie de coronavirus, un nor de praf asiatic ne ameninta sanatatea.

Meteorologii anunta ca in urmatoarele zile, cantitatea de particule fine va depasi chiar si de 10 ori limitele normale. Efectele vor fi resimtite in mod special in sudul, centrul si tarii.

Publicitate

Medicii ne sfatuiesc sa deschidem cat mai rar geamurile, pana pe 29 martie.

„Aceste particule apar adesea pe teritoriul tarii noastre, mai ales pe circulatii sudice. Se intampla in mod deosebit sa vina din Peninsula Arabica, din nordul Africii. De data aceasta, ele vin din partea de est a tarii noastre, de undeva din zona Kazahstan. (…) Se pare ca nu e o concentratie foarte mare, se putea si mai mult de atat”, spune meteorologul ANM, Alina Serban.

Publicitate

Potrivit acesteia, vantul va slabi in intensitate in zilele urmatoare, vremea se va incalzi, va deveni in general frumoasa, iar aceste particule de praf se vor dispersa, scrie antena3.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.