Prof. dr. Molnar Geza: ” Vor fi doua varfuri ale epidemiei de coronavirus in Romania.”

Profesorul dr. univ. Molnar Geza este de parere ca varful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins in tara noastra peste circa doua saptamani. El a afirmat ca virusul nu poate fi oprit, ci doar temporizat.

„Sunt doua strategii posibile de aplicat. Una, asa ca olandezii si britanicii – dar si acolo doar declarativ, fiindca nu procedeaza chiar asa, ca si ei au introdus o multime de ingradiri. Dar ei zic asa: lasa ca sa se infecteze, sa am varful epidemic cat mai apropiat la mine in tara, ca sa treaca cat mai repede epidemia. Dar la mine in teritoriu”, a afirmat acesta intr-un interviu pentru publicatia locala Cluj24.

Molnar Geza considera insa ca „aceasta abordare are doua riscuri majore. Unul din punct de vedere economic si al sistemelor, alta din punct de vedere umanitar si deontologic. Bun, zic ei: din moment ce 80% din cazuri sunt viroze banale, usoare, pe care le poti trata si la domiciliu si trec in 5-7 zile…. Dar poate supraincarca la un moment dat sistemul sanitar, cum s-a intamplat in Italia de Nord. Nu s-au mai putut trata toate cazurile existente”.

Citeste si articolul   Imagini în premieră de la înmormântarea lui Răzvan Ciobanu


„Din punct de vedere deontologic: bine-bine, eu las sa sara varful si sa treaca cat mai repede, dar trebuie sa stiu ca dintre cei bolnavi vor si muri. Atunci, din punct de vedere deontologic nu este adecvat sa spun ca, domnule, ca sa-mi treaca epidemia in trei saptamani nu ma intereseaza ca vor muri 300 sau 500 de oameni”, atrage atentia unul dintre cei mai reputati virusologi si specialisti in epidemiologie si sanatate publica din Romania.

Potrivit acestuia, „a doua strategie e sa incerci sa temperezi numarul in timp, pe zile, dar, in schimb, acest lucru prezinta riscul ca, in loc de doua-trei saptamani, sa tina mai mult si, pana la urma, tot atatea cazuri voi avea si cu tot atatea cazuri grave si posibile decese. Dar, in schimb, intind pe o perioada mult mai lunga, cand tot timpul am cazuri. Repet, numarul infectatilor va fi acelasi in final”.

Citeste si articolul   Drama nestiuta a unei fetite de 18 luni: abandonata desculta in frig pe strada, cu un biberon plin de vodka langa ea! Cum a fost gasita

„Cunoscand obiceiurile populatiei Romaniei, dupa Pasti… vom mai avea un varf” de coronavirus
Molnar Geza, cel care a imunizat primele persoane din Romania impotriva hepatitei B, a vorbit despre atingerea varfului epidemiei de coronavirus in Romania.

Citeste mai multe pe descopera.ro.