Avertisment dur al doctorului Adrian Streinu-Cercel: Este o situatie iesita din comun. In urmatoarele patru luni va fi o perioada de foc pentru Romania

Medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”, a declarat, miercuri, la Romania TV ca “in urmatoarele patru luni va fi o perioada de foc pentru Romania” din cauza pandemiei de coronavirus

Dr. Adrian Streinu Cercel a explicat ca dintre cei 260 de pacienti infectati cu coronavirus, doar doi-trei au o stare mai grava.

Publicitate

“Ceea ce ne preocupa este nivelul de intoarcere din Spania, Israel, omaeni care aduc noi infectii. Practic din momentul in care a aparut cuvantul pandemie, toate tarile sunt pe rosu”, a mentionat dr. Streinu Cercel.

In cazul noului coronavirus, medicul spune ca este nevoie de 21 de zile de spitalizare.

Publicitate

“Este o situatie iesita din comun. Vorbim despre un nou microorganism cu efecte necunoscute. Daca ne uitam ce s-a intamplat in Italia peste noapte, ne punem semne de intrebare”, a spus directorul Institutului “Matei Bals”.

Doctorul a amintit ca Guvernul Romaniei a alocat 2 la suta din PIB numai pentru aceasta problema de pandemie.

“In urmatoarele patru luni va fi o perioada de foc pentru Romania”, a explicat el.

Citeste si articolul :   Tragedie pe A1 din Italia. Romanul care si-a pierdut doi dintre copii si parintii intr-un accident in Italia a fost arestat

Medicul Adrian Streinu Cercel avertizeaza ca va mai exista inca un val de contaminari cu coronavirus.

“Va mai urma un al doilea val care va fi in toamna. Primul val va fi dupa Paste. Sistemul este ca un dromader. Capul camilei este o crestere usoara, dupa care urmeaza o perioada de acalmie, o incubatie. In aceasta perioada sunt cei care au venit din Spania, Israel, care contamineaza si imprastie. Urmeaza cocoasa propriu zisa”, a declarat medicul la Romania TV.

Dr. Adrian Streinu Cercel a mentionat ca “la tara avem o populatie imbatranita, iar accesul la apa si sapun este derizoriu”.

“Daca ne vom duce sa ne pupam, lucrurile nu vor merge bine. Trebuie sa ne oprim la poarta, respectiv la usa apartamentului”. Daca nu intelegem sa facem asta benevol, o vom face fortat”, a spus medicul Adrian Streinu Cercel, potricit romaniatv.net.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.