Dr. Streinu-Cercel, anunt de ultima ora: E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din Bucuresti

Managerul Institutului „Matei Bals” din Capitala, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat, joi, la o intalnire care are loc la Primaria Capitalei, ca e nevoie de testarea a 10.514 persoane din Bucuresti, ca o masura de preventie a raspandirii infectiilor cu coronavirus.

„Vorbim de un esantion de 10.514, alocat la doua milioane de locuitori ai Bucurestiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt intr-o dinamica alerta si, probabil, maine vorbim despre altceva.(…) Vom aplica doua tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea cate persoane au trecut prin infectie, si inca un test, care sa ne spuna prezenta virusului in circulatie. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primariile trebuie sa spele strazile continuu. Unde este curatenie, nu este virus. (…) Vom identifica nivelul de circulatie a virusului si zonele in care este necesara interventia”, a spus medicul.

Articolul continuă după reclame

Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, o echipa va face in zilele urmatoare esantionarea populatiei si se va stabili care sunt oamenii ce vor fi testati, scrie antena3.ro.

Citeste si articolul :   A intrat in vigoare o noua declaratie pe proprie raspundere

„Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, in momentul de fata. Incarcatura de oameni din blocuri este mare. (…) Nu se pune problema sa venim in casa oamenilor. Presedintele blocului va chema locatarii in fata blocului. Testul se face in strada, in afara blocului. Timpul de reactie pentru test este de 15 minute, asa ca in 30 minute puteti avea rezultatul prin SMS”, a adaugat Streinu-Cercel.

Publicitate

Managerul Institutului „Matei Bals” a explicat, in cadrul intrunirii de la Primaria Capitalei, ca oamenii nu trebuie lasati sa se imbolnaveasca, aceasta fiind o evaluare stiintifica. El a mai spus ca au fost alocate 13 masini pentru aceste testari.

Joi, la Primaria Capitalei, edilul Bucurestiului, Gabriela Firea, a avut o intalnire cu Adrian Streinu-Cercel. La sedinta au participat si primarii de sector, directorii ASSMB, directorul general al Politiei Locale a Capitalei si seful Politiei Capitalei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.