Vladimir Putin, cu masca respiratorie si echipat in combinezon, in timp ce vizita un spital din Moscova

Presedintele rus Vladimir Putin a purtat un costum de protectie si o masca respiratorie, in timpul unei vizite la un spital care trata pacienti cu coronavirus, in conditiile in care primarul Moscovei a declarat ca focarul din capitala rusa este mult mai grav decat au aratat estimarile initiale.

Presedintele rus Vladimir Putin si-a schimbat camasa obisnuita si cravata pentru un echipament de protectie complet, in timp ce a vizitat pacientii care au primit tratament pentru virusul Covid-19 intr-un spital din Moscova, scrie RT, citat de Mediafax.

Inconjurat de personalul spitalului, Putin s-a costumat cu un combinezon galben si a fost echipat cu o masca respiratorie inainte de a vizita pacientii din centrul de tratament din zona Kommunarka din Moscova.

Inainte de vizita, Putin a avut o intalnire cu membrii grupului de lucru din Rusia pentru combaterea focarului de Covid-19, la care au participat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, vicepremierul Tatyana Golikova si ministrul Sanatatii, Mikhail Murashko.

In urma intalnirii, Putin a decis ca vrea sa verifice situatia implementarii masurilor si le-a spus colegilor: „Hai sa vedem Kommunarka ” (spitalul care trateaza bolnavii cu coronavirus).

Publicitate

Putin i-a spus directorului spitalului ca este multumit de modul in care progreseaza lucrurile, ca spitalul este bine organizat si ca personalul medical „stie ce sa faca, cum sa faca, au tot ce au nevoie si pot folosi eficient echipamentele existente”.

Directorul spitalului i-a transmis lui Putin ca doua scenarii sunt posibile: fie focarul urmareste modelul asiatic si se reduce destul de repede, fie cazurile vor avea o evolutie ascendenta ca in Italia. El a spus ca cel mai important este ca un medicament sa fie gata pentru scenariul cel mai rau.

Pana la sfarsitul saptamanii, se estima ca la Moscova vor fi efectuate 13.000 de teste Covid-19. Ministrul Sanatatii a spus ca Moscova va avea 5.000 de paturi disponibile pentru pacientii cu coronavirus in urmatoarele trei sau patru saptamani. Directorul spitalului i-a spus lui Putin ca 70 de persoane au fost externate din spital in ultimele 24 de ore, cu alte 29 internate, scrie digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.