Raed Arafat, apel catre donatorii de sange: Rugam salvatorii de vieti sa-si continue activitatea

Raed Arafat a facut un apel catre donatorii de sange. Acestia sunt indemnati sa mearga in continuare sa doneze, deoarece numai asa pot fi salvate vieti. Secretarul de stat a precizat ca Ordonanta Militara nr. 3 contine o prevedere speciala pentru a sublinia importanta continuarii donarii de sange.

“In ultima perioada, colegii din centrele de transfuzii mi-au semnalat scaderea foarte mare a donatorilor. Oamenii au nevoie de salvatorii de vieti care sunt donatorii de sange. Aceasta prevedere este in mod deosebit trecuta in Ordonanta Militara ca sa explicam cat de important este. Rugam donatorii sa isi continuie activitatea, centrele sanguine sunt deschise si va asteapta. Altfel o sa inregistram decese din cauza lipsei de sange”, a transmis Raed Arafat.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a prezentat bilantul valabil marti, la ora 20.00, spunand ca sunt confirmate cu coronavirus 794 de persoane, 79 sunt vindecate si 11 decedate.

De asemenea, sunt 431 de de persoane internate in spital, iar 18 persoane sunt la ATI.

In carantina sunt 5.556 de persoane, in timp ce izolate la domiciliu sunt 87.506 persoane.

In cursul noptii si zilei de marti, IGSU a distribuit 100.000 de masti pentru personalul medical si 15.000 de combinezoane, scrie romaniatv.net.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.