Medic roman: “Vreau sa va spun lucrurile acestea, sa ramana marturie pentru zilele care vin. Dragii mei ticalosi, pe voi va las la sfarsit”

Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook despre ce s-a intmplat la videoconferinta cu cei din prima linie in lupta impotriva coronavirusului.

“Astazi am fost intr-o videoconferinta cu oameni de la ambulanta, in prima linie in fata Covid-19. Ei au fost greu incercati in ultimele saptamani, cu hoardele de romani intorsi din Italia.

Vreau sa va spun lucrurile acestea, sa ramana marturie pentru zilele care vin.

Mesaj de la ambulantierii din Vest, catre TOTI ambulantierii din tara (sper sa vorbesc in zilele care urmeaza si cu alte judete, suntem abia la inceput):

Publicitate

”Trebuie sa fim uniti. Sa facem totul, cat putem noi mai bine. Sa ne sprijinim unii pe altii. Sa ne invingem IMPREUNA temerile. Suntem o familie grozava. Sa ramanem asa!”

Doctore, asa sa le zici la toti, da? IMPREUNA…

Nimeni nu plange pe ambulanta. Nu plang nici la munca. Nu plang nici in fata la parinti. Sau copii. Plang pe furis cand se spala, si nu se-aude nimic, doar caderea apei.

In zona respectiva, o ambulanta face aproape 100 de curse pe zi. In perioada care vine, cand vor urca ”la rupere”, la gabarit maxim, estimeaza ca ar putea ajunge la 200/zi. Dupa fiecare cursa in Salvare trebuie facut curat. Se face curat la intrarea in tura. Se sterge totul cu dezinfectant, targa, musama, scaune, suprafete. Se pune lampa UV.

Citeste si articolul :   Povestea uimitoare a singurei eleve de la tara cu media 10 la Evaluarea Nationala.

Uite ce imi mai spun:

Deocamdata corturile de triaj se misca greu, si mai mult incurca lumea. Dar corturile raman acolo, si isi vor dovedi, poate, utilitatea in pre-spital.

Nu avem manusi suficiente. Nu avem echipamente. Stocurile care au venit nici nu se compara cu ce aveam anul trecut, pentru o luna. N-avem de ales. Tot mergem la lume si multi au simptome si refuza sa vina cu noi. Le e teama de boala, prefera sa stea acasa. Dar noi o sa continuam sa mergem la treaba. Cu frica. Si va rugam sa nu ne mintiti de simptome. Va rugam!

Frica nu e de febra.

Frica nu e de COVID.

Publicitate

Frica e de necunoscut. Tot ce vrem e sa fim testati in caz de febra, fara comentarii. Poate o sa facem forma grava de boala, poate nu. Macar sa n-o dam si altora, unii sunt batrani, bolnavi, slabiti. Ca sa putem lucra in continuare. Ca daca noi suntem scosi pe tusa, cine mai duce bolnavii la spital? Cine se mai ocupa sa-i transporte?

Citeste si articolul :   Fara cuvinte. Imagini de cosmar: barbat batut de politisti si jandarmi pentru ca nu a vorbit frumos.

Dragii mei, sprijiniti serviciile de ambulanta in perioada care vine. Cand auziti o sirena, e pentru ca niste oameni si-au dedicat trup, suflet si competenta cauzei respective. Nu pot sa nu subliniez ca apelul la ambulanta, in zilele si saptamanile care vin, trebuie sa fie PROPORTIONAL urgentei/ nevoii voastre, care sa fie cu titlu imediat. Medicina merge inainte, sanatatea merge inainte, dar veriga cruciala care leaga om de spital este ambulanta.

Dragii mei ticalosi, pe voi va las la sfarsit,

Orice ati facut in Romania in acesti ani, cati bani ati facut, ce afaceri ati invartit, in ce fantani v-ati ascuns banii, pe ce masini, vile, sau pasarici i-ati cheltuit, ne aflam intr-un ceas foarte greu al Romaniei. SPRIJINITI serviciile de ambulanta!

Parcul auto este vechi. Trebuie repuse in miscare toate masinile care au nevoie de piese, au nevoie sa mearga, si sa mearga uns. Lasati furtul traditional pentru alta data, fie ca e vorba de globuri, braduti, ornamente, iepurasi de Paste sau ce va mai tuna voua mintea. Scoateti, dragi ticalosi, banii de la saltea, din tescherea, din cufar si puneti ambulantele pe drumuri.

Citeste si articolul :   Orban, scoli inchise: „Pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online"

O promisiune imi fac in fiecare zi cand incep, si mi-o mai fac odata cand se termina ziua. N-am sa caut, in perioada asta, NICIUN vinovat. N-am sa numesc oameni. N-am sa ma agat de prostia, fudulia, sau aerele vreunuia dintre ei. Dar am sa le tin bine minte numele. Si chipul. Si opinia.

Pentru ca valul va trece peste noi. Si ne vom gasi, nu peste mult timp, de cealalta parte. Sa va fereasca Sfantul de romani, dar – ce zic eu de romani – sa va fereasca Sfantul de medici, de asistente, si de ambulantieri, dupa ce-o sa iesim din asta daca ACUM nu puneti umarul.”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.