Localitatea in care primesti bani daca iti denunti vecinii care nu respecta autoizolarea

Primarul unei comune din Republica Moldova a anuntat ca va recompensa cetatenii care isi denunta vecinii veniti din strainatate care nu respecta regimul de autoizolare si carantina, relateaza infoprut.ro.

Andrei Donica, primarul comunei Condrita, a decis sa ia atitudine impotriva persoanelor care au revenit de peste hotare si care nu respecta regimul de autoizolare, iar recompensele se ridica la jumatate din suma amenzii.

Asta inseamna ca persoanele care isi raporteaza vecinii s-ar putea alege cu cate 11.250 sau chiar 12.500 lei moldovenesti (adica intre 2784 si 3094 de lei romanesti).

Publicitate

„Avand in vedere ca in comuna Condrita sunt tot mai multe cazuri de iresponsabilitate a locuitorilor comunei care s-au intors in Republica Moldova din strainatate din motivul pandemiei Covid-19, care sunt obligati conform legii sa se autoizoleze pe o perioada de 14 zile, sa stea in carantina, dar, cu parere de rau, nu-si respecta obligatiunile. In asa fel, expunand riscului raspandirii si la alte persoane, rog implicarea tuturor locuitorilor responsabili din comuna Condrita sa informeze telefonic primarul in caz de vor intalni prin comuna persoane care au sosit din strainatate (cetateni din Condrita) si nu s-au autoizolat”, se arata in pliantele lipite pe zidurile din Condrita.

La momentul actual in Republica Moldova sunt inregistrate 125 de persoane infectate cu coronavirus, potrivit stirileprotv.ro.

nota informativa

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.