Coronavirus nu mai poate fi stapanit. Atentionarea MANAGERULUI de la “Victor Babes”:

Managerul Spitalului Clinic “Victor Babes” din Bucuresti, dr. Emilian Imbri, a declarat ca fenomenul coronavirus nu mai poate fi stapanit deoarece a este greu de crezut ca miile de romani care s-au intors din strainatate mai pot fi convinsi sa stea izolati in case.

Medicul a facut referire si la cele doua scheme de tratament diferite folosite de spitalele care trateaza pacienti cu noul coronavirus. COVID-19. Dr. Emilian Imbri afirma ca nu este util ca aceste scheme sa fie dezbatute la televizor deoarece s-ar ajunge la situatia in care oamenii ar da navala in farmacii pentru a cumpara medicamentele disponibile. In aceasta situatie, spitalele ar intampina probleme cu achizitia, transmite postul Digi24, potrivit romaniatv.net..

“In perioada asta romanii ies mai putin echipati, dau de 2-3 grade afara, le curge nasul si napadesc pe spitale. (…) Se va produce o busculada si mai mare, vor veni pacienti cu guturai si de aici se accentueaza spaima”, a precizat dr. Emilian Imbri.

Managerul Spitalului Victor Babes din Capitala a mai spus ca in acest moment nu se mai poate stapani fenomenul pentru ca “este greu de crezut ca miile de romani intorsi mai pot fi convinsi sa stea izolati”.

Medicul a vorbit si despre cele doua scheme de tratament diferite folosite de spitalele care trateaza pacienti cu COVID-19. Dr. Imbri a declarat ca nu este util ca acestea sa fie dezbatute la televizor.

“Nu cred ca este util ca aceste scheme de tratament sa se discute pe televiziuni. Se dau nume de medicamente, asocieri de medicamente. Cine trateaza in vazul lumii face o greseala. Apar nume de medicamente si toata lumea lumea a navalit in farmacii. Nu toate aceste medicamente se gasesc in farmacii, unele vin pe circuitul spitalelor. In momentul de fata nu mai gasesti aceste medicamente nicaieri, spitalele le comanda in disperare ca sa aiba rezerve si o sa avem o problema ca o sa nu mai avem de unde. Asta este panica”, a adaugat medicul.

Bilantul infectarilor cu coronavirus in Romania a ajuns la 576, cu alte 143 de cazuri noi, potrivit raportarii oficiale de luni de la ora 13.00.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.