ULTIMA ORA: Angela Merkel intra in izolare la domiciliu

Cancelarul german Angela Merkel intra in izolare la domiciliu incepand de astazi, dupa ce vineri s-a intalnit cu un medic, acesta fiind ulterior confirmat pozitiv la coronavirus, transmite Deutsche Welle.

Angela Merkel a fost informta dupa conferinta de presa din aceasta seara, in care a anuntat noi masuri pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.

„Chiar si din izolare la domiciliu, cancelarul va continua indatoririle oficiale”, a precizat un purtator de cuvant.

Una dintre cele mai importante masuri este cea prin care este interzisa circulatia pe strazi a mai mult de doua persoane, timp de doua saptamani.

Publicitate

Germania va impune o interdictie privind contactul intre mai mult de doua persoane

Autoritatile federale si regionale din Germania intentioneaza sa impuna o interdictie privind contactul intre persoane, in cadrul masurilor de lupta impotriva raspandirii coronavirusului, limitand interactiunile intre mai mult de doua persoane.

Cancelarul Angela Merkel si premierii landurilor au fost de acord cu aceasta masura in cadrul unei conferinte telefonice duminica.

Citeste si articolul :   Pacientii cu afectiuni dermatologice care se pot vaccina doar dupa respectarea unor indicatii precise

Exceptiile de la aceasta interdictie se refera la familii si persoane care locuiesc in aceeasi gospodarie.

Douasprezece din cele 16 landuri ale Germaniei, printre care Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Renania de Nord-Westfalia si Saxonia Inferioara, au fost de acord cu inasprirea interdictiei privind contactul intre persoane inainte de discutiile de duminica, scrie digi24.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.