Primarul care vrea sa stampileze toti romanii suspecti de coronavirus. „Stim ca pe unde au fost s-au ocupat cu…

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, presedinte al PNL Timis, a declarat ca stampilarea vizibila, cu tus, a mainii celor care trebuie sa stea in carantina sau in izolare la domiciliu, pe fondul coronavirusului, ar fi o masura “extrem de utila”..

“Eu cred ca in monitorizarea celor ce au de stat in izolare sau carantina ar fi extrem de utila stampilarea vizibila a mainii, cu tus care sa nu poata fi indepartat 14 zile. Daca oameni educati au putut avea conduita pe care o stim, la ce sa ne asteptam de la cei – si nu as vrea sa se gaseasca, din nou, cum am mai patit-o, vreun ‘destept’ care sa ma considere rasist! -, la ce sa ne asteptam de la analfabeti sau semianalfabeti – v-ati ingrozi daca ati vedea formularele completate de unii, la frontiera -, de la cei care stim ca pe unde au fost s-au ocupat cu cersitul si furtul – si am gresi amarnic daca am considera ca printre cei intorsi nu exista si unii care asta au facut -, de la cei capabili sa mearga la chefuit, la nunti etc., cand ei au impunere sa stea in izolare sau carantina?

Citeste si articolul :   Vesti bune din Italia: 2.500 de oameni diagnosticati cu Covid-19 au fost declarati vindecati si externati intr-o singura zi.

De tinerea acestora sub control depinde decisiv reusita in lupta contra pandemiei. Si e nevoie de fermitate, de asumare in acest sens!”, a spus primarul Nicolae Robu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, sambata seara.

Edilul a prezentat si date referitoare la persoanele infectate cu noul coronavirus care au vindecate in Spitalul de Boli Infectioase de la Timisoara.

Publicitate

El a precizat ca aceasta este ultima comunicare de acest fel pe care o mai face, dat fiind ca s-a hotarat ca asemenea date vor putea fi facute publice decat de la nivel national, de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Publicitate

“Asadar, astazi (sambata, n.r.) o noua zi buna la Timisoara: inca 11 vindecati in spitalul primariei Timisoara, Victor Babes. In total avem acum 47 de vindecati dintr-un total de 55 avuti pozitivi. (…). Cei 11 vindecati astazi, referiti mai sus, vor fi externati la noapte si maine. Bravo medicilor timisoreni!”, a afirmat primarul Nicolae Robu, potrivit Agerpres.

Citeste si articolul :   Mimi Branescu, despre protestele din Romania: ”Jos pandemia”, de parca pandemia este o firma de blugi si hai sa-i dam de pe blugi, de pe jeansi la o parte. ”

El le-a adresat un nou mesaj timisorenilor, “fara panica, optimisti, dar prudenti, disciplinati si responsabili”.

″Inca o data, fac apel la calm, dar totodata la responsabilitate. Trebuie sa fim solidari, trebuie sa fim respectuosi, aprioric, cu toti semenii. Dar in egala masura, trebuie sa fim necrutatori cu cei ce se dovedesc iresponsabili, criminali, pur si simplu. Ma refer, pe de o parte, la cei ce mint la intrarea in tara privind locul de unde vin, contactele pe care le-au avut, starea de sanatate in care sunt etc., apoi la cei ce ajunsi acasa, nu respecta regimul ce le-a fost fixat, izolarea, respectiv carantina, dar si la reprezentantii autoritatilor ce nu-si fac datoria cu constiinciozitate, cu rigoare desavarsita, atat in cadrul filtrelor de la intrarea in tara, cat si in diversele localitati in care ajung cei veniti”, a mai scris primarul Nicolae Robu, potrivit stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.