Diana Sosoaca, reactie dura dupa ce Ludovic Orban i-a taiat microfonul

Fosta senatoare AUR, Diana Sosoaca, a reactionat dur dupa ce Ludovic Orban i-a taiat microfonul.

„In sfarsit domnul Citu nu fuge, dar o sa fuga curand. Suntem imprumutati pe 500 de generatii. Vreti bani? Impozitati cifrele de afaceri ale multinationlelor. Distrugeti CFR Marfa, unde aveti interes privat. Vreti bani? Impozitati cu 66% tot profitul catre off-shore-uri! Aveti firme cu offshore”, a transmis Diana Sosoaca, dupa care a inceput sa recite din Mihai Eminescu.

Ludovic Orban i-a atras atentia ca timpul pentru discurs a expirat si i-a taiat microfonul.

„Lasati domnule Orban, ca dvs. nici macar un minut nu rezistati”, a spus aceasta, inainte ca Ludovic Orban sa ii opreasca microfonul.

Publicitate

Comisia Europeana a trimis o scrisoare in data de 11 mai 2021, catre Reprezentanta permanenta a Romaniei la UE, in care se arata ca Guvernul si-a asumat, in secret, desfiintarea CFR Marfa.

Publicitate

„Conform planului de recuperare actualizat, o parte din activele recuperate in natura de la beneficiar, CFR Marfa, ar fi transferate ulterior unei alte companii, Rofersped, in schimbul capitalului propriu. Aceste active includ 22% din vagoanele CFR Marfa si 27% din locomotivele sale, in medie 23% din materialul rulant al companiei CFR Marfa. Autoritatile romane au explicat ca niciun angajat nu ar fi transferat direct de la CFR Marfa la Rofersped, care si-ar angaja personalul de pe piata.

Citeste si articolul :   Sosoaca, acuzatii grave la adresa lui Raed Arafat: „Primeste 25.000 de euro pe luna ca sa omoare peste 25.000 de oameni”

Planul de recuperare actualizat estimeaza ca dimensiunea fortei de munca a Rofersped s-ar situa la 55% din numarul angajatilor CFR Marfa. Rofersped nu ar primi contracte de la CFR Marfa si si-ar crea portofoliul propriu de clienti. In acest scop, Rofersped ar transmite oferte noi catre 23 din cei aproximativ 256 de clienti ai CFR Marfa (9%). Acesti 23 de clienti reprezinta aproximativ 41% din volumul de marfa al CFR in 2019 si aproximativ 60% din cifra de afaceri din acelasi an. Serviciile Comisiei saluta clarificarile furnizate de autoritatile dvs in acest sens si le considera a fi un alt pas in directia corecta”, scrie in scrisoarea Comisiei Europene din 11 mai 2021.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.