Dosar penal pe numele pacientului cu coronavirus care a tusit intentionat spre medici

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, in cazul pacientului cu coronavirus care si-a dat jos masca de protectie si a tusit intentionat spre medicii de la Spitalul Victor Babes care ii acordau ingrijiri.

“In data de 17.03.2020, in urma publicarii mai multor articole in mass-media cu privire la faptul ca un pacient internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ‘Dr. Victor Babes’, purtator al noului coronavirus (SARS-COV-2 – Sindromului Acut Respirator Sever – Coronavirus – 2) si afectat de boala cauzata de acesta (COVID-19), si-ar fi dat in mod intentionat masca de protectie jos si ar fi tusit in mod repetat catre medicii care ii acordau ingrijiri, actiuni in urma carora medicii aflati in preajma pacientului ar fi putut fi la randul lor infectati, organele de cercetare penala din cadrul Sectiei 12 Politie Bucuresti s-au sesizat din oficiu si au inceput urmarirea penala cu privire la savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. (1) din Codul penal”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti, cercetarile fiind efectuate de politistii Sectiei 12 din Capitala, scrie digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.