Kaufland Romania si Lidl Romania vin in ajutorul Ministerului Sanatatii. Ce au donat

Companiile private vin alaturi de Ministerul Sanatatii in efortul pentru limitarea raspandirii COVID 19. Anuntul Ministerului Sanatatii:

“Comunicat de presa

Publicitate

Companiile private vin alaturi de Ministerul Sanatatii in efortul pentru limitarea raspandirii COVID 19

Marii retaileri Kaufland Romania si Lidl Romania doneaza 100 000 bucati recoltoare pentru exudat nazal si faringian/ mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular ( Real Time PCR), o prima transa fiind deja livrata.

Publicitate

” Salutam gestul companiilor private de a ni se alatura in aceasta perioada cand este nevoie de toate resursele materiale si umane pentru limitarea raspandirii noului coronavirus”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii

Primele 30 000 de recoltoare se afla in prezent in depozitele SC Unifarm SA si urmeaza sa fie distribuite directiilor de sanatate publica din teritoriu si Bucuresti.

“Conform dispozitiilor ministrului Sanatatii, un numar de 25 000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la directiile de sanatate publica pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, alte 5000 vor ramane la Unifarm SA ca stoc strategic”, a declarat Adrian Ionel, director UNIFARM SA.”

Citeste si articolul :   Florin Citu intervine dupa explozia de la Navodari!

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.