ULTIMA ORA: Se inchid Bisericile. Solutia anuntata de Patriarhia Romana

Marcel Vela a anuntat, marti seara, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ca toate activitatile religioase savarsite in biserici sunt interzise.

Eventualele slujbe facute in afara bisericilor pot fi autorizate, dar cu o prezenta de maximum 100 de persoane. ”Se suspenda toate activitatile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de ingrijire personala in spatii inchise.

Se interzice organizarea oricarui eveniment cu peste 100 de persoane in spatii deschise. Organizatorii evenimentele organizate in spatii deschise ce presupun participarea a maxim 100 de persoane sunt obligati sa asigure distanta de minim 1 metru intre participanti”, a anuntat Marcel Vela.

Cancelaria Sfantului Sinod a transmis miercuri o serie de indrumari actualizate pentru parohii si manastiri, subliniind ca, in contextul epidemiei de coronavirus, slujbele religioase se vor desfasura doar in aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane, pastrand distanta de minimum un metru intre cei prezenti.

Publicitate

Publicitate

″In contextul epidemiei cu noul coronavirus (COVID-19), Cancelaria Sfantului Sinod a transmis miercuri, 18 martie 2020, indrumari actualizate pentru parohii si manastiri: respectarea masurilor dispuse de autoritatile publice si cooperarea cu acestea, asigurandu-se totodata libertatea religioasa a credinciosilor de a participa la viata liturgica a Bisericii si de a primi asistenta religioasa; desfasurarea slujbelor religioase doar in aer liber, de regula langa lacasul de cult (altar de vara sau pridvor), cu participarea a maximum 100 de persoane, pastrand distanta de minimum un metru intre participanti”, se arata in documentul postat miercuri pe site-ul Agentiei Basilica a Patriarhiei Romane”, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.