Medicamentul pe care NU trebuie sa il iei daca esti suspect de coronavirus. Anuntul facut de OMS

Persoanele care au suspiciunea ca au contractat noul coronavius nu ar trebui sa ia popularul medicament ibuprofen fara consultarea medicului, a transmis marti Organizatia Mondiala a Sanatatii.

OMS a evidentiat existenta unor cercetari in desfasurare privind posibile efecte negative, relateaza DPA.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Geneva, purtatorul de cuvant al OMS, Christian Lindmeier, a spus ca nu exista studii recente care sa stabileasca o legatura intre acest medicament antiinflamator si cresterea ratei mortalitatii, dar a adaugat ca expertii analizeaza in prezent chestiunea.

“Recomandam paracetamol, nu ibuprofen in automedicatie”, a declarat Lindmeier, potrivit Agerpres.

Publicitate

Mesajul transmis de OMS vine dupa ce oficiali francezi din domeniul sanatatii au atras atentia sa nu se foloseasca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene impotriva bolii COVID-19 declansate de coronavirus.

Acest grup de medicamente include ibuprofenul, aspirina si altele.

Un articol recent din publicatia medicala The Lancet a avansat ipoteza ca unele medicamente, inclusiv ibuprofenul, ar putea reprezenta un risc pentru pacientii bolnavi de COVID-19 care sufera de asemenea de hipertensiune sau diabet, precizeaza stirileprotv.ro.

Citeste si articolul :   5 cauze ale cariilor dentare in ciuda periajului obisnuit al dintilor

Christian Lindmeier a declarat totodata ca doi angajati ai OMS au fost infectati cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, care cauzeaza boala respiratorie COVID-19.

Cateva sute de angajati ai OMS au inceput de marti sa lucreze de acasa.

Agentia de sanatate a ONU nu mai invita jurnalisti la birourile sale pentru a-i informa in legatura cu ultimele evolutii privind pandemia de coronavirus, ci isi transmite conferintele de presa pe retelele de socializare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.