ULTIMA ORA: Un roman din Spania, confirmat cu coronavirus, a venit cu avionul de la Madrid. Oficialitatile confirma

Pasagerul din aeronava care venea de la Madrid a prezentat, la sosirea pe aeroportul Otopeni, un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus. In avion erau aproximativ 60 de pasageri, anunta Grupul pentru comunicare strategica.

Comunicatul integral:

“In cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronava cu pasageri la bordul careia se afla un cetatean roman, imbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana in cauza NU a respectat recomandarea autoritatilor spaniole, prevazuta in document, de a ramane in autoizolare timp de 14 zile.

Publicitate

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice si a fost preluata de personalul DSP prezent la aeroport si transportata cu izoleta la INBI Matei Bals.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronava, in numar de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgenta a anchetei epidemiologice. Mentionam ca pasagerii, venind dintr-o zona afectata, au obligatia de a se autoizola 14 zile.”, precizeaza mai.gov.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.