Un nou nascut, cel mai tanar pacient cu coronavirus din lume. Care este starea lui

Se presupune ca un nou-nascut a devenit cea mai tanara persoana din lume care a fost testata pozitiv pentru noul coronavirus.

Mama copilului a fost adusa la spitalul din Londra cu suspiciune de pneumonie in urma cu cateva zile, relateaza businessinsider.com

Dupa ce s-a constatat ca atat mama cat si bebelusul aveau coronavirus, au fost plasati peste noapte in spitale separate pentru a primi tratament.

Mama, care nu stia ca are coronavirus, a aflat dupa nastere, ea a fost testata la Spitalul North Middlesex, Enfield, potrivit sursei de mai sus.

Publicitate

Bebelusul a fost testat la cateva minute dupa ce s-a nascut  iar acum primeste tratament.

Intre timp, mama a fost transferata la un spital de boli infectioase.

Personalul spitalului care a intrat in contact cu mama si nou-nascutul a fost  izolat.

Nu se stie daca bebelusul a contractat virusul in uter sau in timpul travaliului.

“Doi pacienti de la spitalul universitar North Middlesex au fost testati pozitiv pentru coronavirus. Unul a fost transferat intr-un centru de specialitate si unul este tratat intr-o camera de izolare”, a anuntat Spitalul Universitar North Middlesex NHS Trust intr-un comunicat.

Citeste si articolul :   Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan: „Varful pandemiei ar putea insemna 15.000 de cazuri”

„Siguranta pacientilor si a personalului nostru este prioritatea noastra”, a continuat declaratia, astfel ca, in urma indrumarilor de la Public Health England, curatam in mod regulat si profund zonele in care sunt ingrijiti pacientii si personalul care a fost in contact strans cu acesti pacientii au fost sfatuiti sa se auto-izoleze. “

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.