ULTIMA ORA: VESTE BUNA! Inca trei pacienti s-au vindecat si vor fi externati

Grupul pentru Comunicare Stratefica anunta ca trei pacienti depistati cu noul coronavirus, care au fost internati in Spitalul de boli infectioase „Victor Babes” din Timisoara, vor fi externati sambata seara.

Ultimele doua rezultate ale testelor realizate in cazul acestor persoane sunt negative, iar conform definitiei de caz, acestea sunt considerate vindecate.

Este vorba despre femeia de 26 de ani din Hunedoara, de barbatul de 44 ani si fiica acestuia in varsta de 16 ani, tot din Hunedoara.

Astfel, la nivel national din 102 cazuri confirmate, sunt considerate vindecate 9 persoane care au fost infectate cu noul coronavirus, scrie digi24.ro.

Pana astazi, 14 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 102 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate in spitale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Constanta si se afla sub supraveghere medicala permanenta.

Starea de sanatate generala a pacientilor este buna, cu exceptia unui barbat internat la spitalul Victor Babes, care a prezentat complicatii, dar a carui stare este ameliorata.

Citeste si articolul :   Medicul Valeriu Gheorghita: „Deschiderea scolilor nu este conditionata de vaccinare”

Situatia pe judete/municipiul Bucuresti a cetatenilor infectati cu virusul COVID-19 (coronavirus)
Bucuresti (31), Timis (11), Hunedoara (14), Constanta (7), Iasi (5), Caras-Severin (4), Covasna (4), Dolj (3), Brasov (2), Mehedinti (2), Mures (2), Gorj (2), Cluj (2), Neamt (2), Olt (2), Bacau (1), Bihor (1), Buzau (1), Galati (1), Maramures (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) si Ilfov (1).

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 2.652 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 14.573 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la acesta data, la nivel national, au fost prelucrate 2.929 de teste. Dintre acestea, 2.827 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Pana in prezent, au fost inregistrate 33 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Citeste si articolul :   Bebelus de 5 luni, ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral grav. A fost intocmit un dosar penal

In Italia a fost inregistrat decesul unui cetatean roman diagnosticat cu infectie cu COVID-19, pe fondul unor afectiuni medicale pre-existente.

Intrarea in scenariul al 3-lea, pe teritoriul Romaniei presupunea, in estimarea initiala, „transmiterea sustinuta pe scara larga, cu cresterea presiunii asupra sistemului de ingrijiri de sanatate (101-2000 cazuri)”. O parte din masurile prevazute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autoritati, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului ca exista o „transmitere sustinuta pe scara larga” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de pana in prezent arata o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus, asigura autoritatile.

Autor