Franta inchide de la miezul noptii toate cafenelele, mall-urile si unele magazine

Franta a declarat stare de urgenta pentru doua saptamani incepand de astazi, a anuntat presedintele Emanuel Macron. Decizia guvernului suplimenteaza decretul prezidential si a hotarat sa inchida toate restaurantele, cafenelele, cinemateografele si mall-urile. De asemenea, orice eveniment public este interzis.

Premierul francez a dispus inchiderea, de duminica, a tuturor barurilor, restaurantelor si magazinelor neesentiale din toata tara, in lupta impotriva epidemiei de coronavirus.

Publicitate

Si unitatile comerciale vor fi afectate, cu exceptia magazinelor alimentare, farmaciilor, bancilor, tutungeriilor sau benzinariilor.

Totusi, alegerile municipale programate pentru duminica vor avea loc, noteaza dpa.

Publicitate

Seful guvernului de la Paris a dat asigurari ca „primele masuri adoptate pentru a limita adunarile au fost prost aplicate”, ceea ce a dus la o „accelerare a raspandirii virusului si, in unele teritorii, la o crestere a numarului de persoane aflate la reanimare”.

Premierul Philippe a cerut totodata francezilor sa dea dovada de „mai multa disciplina” in fata pandemiei.

Autoritatile sanitare franceze au anuntat ca peste 830 de cazuri noi de pacienti infectati cu noul coronavirus au fost detectate in Franta, tara europeana avand acum 4.500 de cazuri confirmate – mai mult decat dublu in 72 de ore – si 91 de decese. Sunt 12 decese in plus fata de raportarea anterioara si peste 300 de cazuri grave de pacienti aflati la reanimare, mai bine de jumatate dintre acestia avand sub 60 de ani, a declarat directorul general al sanatatii, Jerome Salomon, potrivit digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.