ULTIMA ORA: Klaus Iohannis il va desemna pe Ludovic Orban premier. PSD voteaza guvernul

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis astazi la consultarile facute prin teleconferinta liderilor politici ca il va desemna pe Ludovic Orban pentru functia de premier. Conducerea parlamentului se reuneste de la ora 17 pentru a stabili o procedura rapida pentru audierea ministrilor si votul de investitura.

Conform unor surse politice atat audierile cat si votul urmeaza sa aiba loc maine, procedura fiind una foarte stricta dupa ce senatorul PNL Vergil Chitac a fost depistat poztivi la coronavrius, el avand mai multe intalniri cu lideri si parlamentari ai PNL.

Procedura de investire a guvernului va fi una cu totu si cu totul noua, mai ales ca premierul desemnat se va afla in autoizolare la Vila Lac. Orban cel mai probabil va prezenta programul de guvernare prin videoconferinta, scrie digi24.ro.

Audierea ministrilor ar putea fi facuta de asemenea prin videoconferinta, au precizat sursele citate.

Publicitate

Publicitate

Toti membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu, a anuntat Ludovic Orban. Premierul a anuntat ca toti senatorii PNL au obligatia sa se autoizoleze si ca el se va izola la Vila Lac 1. El a facut aceste anunturi dupa ce senatorul Vergil Chitac a fost confirmat cu coronavirus, fiind primul parlamentar depistat.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, anunt de ultima ora: Se poate da totul peste cap

PSD voteaza guvernul

Marcel Ciolacu si-a anuntat printr-un mesaj colegii din PSD ca maine va fi dat votul pentru un nou guvern, urmand ca presedintele Klaus Iohannis sa il propuna tot pe Ludovic Orban. Conform mesajului obtinut de Digi24, Ciolacu le transmite parlamentarilor PSD sa voteze Guvernul Orban 2 si avertizeaza ca de saptamana viitoare este posibil ca activitatea Parlamentului sa fie suspendata.

„Stimati colegi, este absolut necesar ca maine sa investim un Guvern cu puteri depline, avand in vedere ca Parlamentul probabil isi va suspenda activitatea in scurt timp. Va rog sa fiti maine de dimineata in Bucuresti si sa participati la sedinta. Va asiguram ca vor fi luate toate masurile necesare pentru a fi protejati. Vom intra pe rand in sala, in grupuri mici si nu inainte de a face cu totii testul COVID-19. Sa fim responsabili si sa ne gandim ca in aceste momente grele pentru tara punem mai presus de noi sanatatea si siguranta oamenilor”, le-a transmis Ciolacu colegilor din partid.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.