Anuntul momentului. Cand se deschid, de fapt scolile.

Cand se deschid, de fapt scolile? Potrivit informatiilor primite de la un oficial al Ministerul Educatiei, elevii ar putea reveni la cursurile fata in fata dupa sarbatorile de iarna, adica in luna februarie. Anuntul a fost facut de secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Sorin Ion. Acest lucru se va stabili in functie de evolutia pandemiei.

Daca situatia nu se schimba, cursurile fata in fata vor ramane suspendate pana la sfarsitul anului scolar.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a publicat un set de masuri care au fost gandite atat pentru binele elevilor, cat si ca ajutor pentru personalul didactic care nu are competente dezvoltate pentru utilizarea mediului online.

Potrivit acesteia, toti profesorii care au nevoie de indrumare pentru invatarea online vor beneficia de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experti din Ministerul Educatiei.

Publicitate

Totodata, inca 82.000 de tablete vor fi distribuite in tara, iar elevii care nu au acces la internet vor primi materiale didactice, acasa.

Citeste si articolul :   Suspendarea cursurilor fata in fata in scolile din judetul Iasi, ilegala

Premierul Orban a mentionat ca Guvernul isi doreste sa deschida scolile, dar nu spune cand va fi data exacta.

‘Sigur ca ne dorim sa deschidem , dar acest lucru se poate face doar pe baza unei analize foarte serioase’

„Orice decizie legata de reluarea activitatii scolare in clase trebuie fundamentata pe argumente in primul rand epidemiologice. Adica apararea sanatatii elevilor, a parintilor lor. Marea majoritatea a tinerilor sunt asimptomatici si transmit boala mai departe parintilor si bunicilor. Sigur ca noi am organizat scoala in clase astfel incat riscul de infectare era mic, dar toate activitatile legate de scoala au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur ca ne dorim sa deschidem scolile, dar acest lucru se poate face doar pe baza unei analize foarte serioase, astfel incat sa existe riscuri minime de infectare”, a declarat seful Guvernului.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.