ULTIMA ORA: Se inchid mai multe puncte de trecere a frontierei

Autoritatile romane prezinta concluziile sedintei de joi a Comitetului National pentru situatii speciale de urgenta.

Declaratiile ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela:

– Beneficiarii de finantari din fonduri rambursabile, nerambursabile, externe si/sau nationale vor lua masuri pentru limitarea riscului de raspandire a infectiilor cu coronavirus prin orice mijloace, fie prin reorganzirea activitatilor, fie prin reprogramarea unor actiuni.

– Autoritatile publice centrale si locale pot emite proceduri specifice in relatia cu beneficiarii pentru ducerea la indeplinire a prevederilor din articolul anterior.

Publicitate

– Pentru folosirea eficienta a resurselor in punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic urmeaza sa fie inchise temporar mai multe puncte de trecere a frontierei, in care in prezent se inregistreaza un trafic redus.

– La frontiera cu Ungaria, urmeaza sa fie inchise punctele de trecere Turnu, Sacuieni, Salonta si Valea lui Mihai.

– La frontiera cu Ucraina, se inchide punctul de trecere Sighet.

– Vor fi inchise la granita cu Bulgaria urmatoarea puncte de trecere a frontierei: Negru Voda, Lipnita, Dobromir, Zimnicea, Turnu Magurele si Bechet.

– La frontiera cu Republica Moldova, s-au inchise punctele Radauti-Prut si Oancea.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Inca o zi neagra in Spania. Cel mai grav bilant inregistrat

– La frontiera cu Serbia, punctele care au fost inhise unilateral de autoritatile sarbe, respectiv Portile de Fier II, Moldova Noua, Foieni, Valcani, Drobeta Turnu Severin. Raman functionale pe frontiera cu Serbia, Portile de Fier I, Moravita si Jimbolia.

Declaratiile ministrului Sanatatii, Victor Costache:

– In momentul de fata, au fost oprite la granita zeci de TIR-uri cu medicamente si materiale sanitare, care ar fi fost scoase din tara, prin export paralel.

– Am emis un ordin: Se suspenda temporar distributia in afara teritoriul Romaniei, pe o perioada de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, a medicamentelor cuprinse in catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.