Raed Arafat, mesaj pentru romani: Bucurestiul NU se inchide. “Sunt stiri false care circula pe Facebook!”

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a dat asigurari, joi, ca Bucurestiul nu se inchide din cauza epidemiei de coronavirus si ca toate informatiile distribuite pe retelele de socializare pe aceasta tema sunt “stiri false”. Mai mult, el i-a indemnat pe cetateni sa tina cont numai de informatiile oficiale, publicate de institutiile statului.

Raed Arafat a vorbit despre panica indusa prin intermediul stirilor false care au fost distribuite pe Facebook, pe fondul raspandirii epidemiei generate de noul coronavirus.

“Am vazut multe mesaje de panica pe Facebook, de fake news. Incercam sa explicam ca in 99 la suta din aceste informatii sunt integral false. Cei care toaca isi ating scopul cu acest tip. De exemplu ca Bucurestiul urmeaza sa fie inchis integral. Este o informatie falsa. Nu a fost nicio discutie ca vom inchide bucurestiul integral. Aceasta informatie a speriat pe foarte multa lume. Lumea e speriata de aceasta informatie”, a explicat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne.

Articolul continuă după reclame

Seful DSU (foto) le-a recomandat oamenilor “sa se uite doar la site-urile oficiale, la site-urile care publica informatii din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a Ministerului Sanatatii, din partea Guvernului, informatiile care sunt integrate prin Grupul de Comunicare Strategica”.

Autoritatile din Romania au anuntat alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Romania. Numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 49. Cei mai multi sunt in Bucuresti, 21 de infectati cu coronavirus, scrie romaniatv.net

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.