AMENZI de 4000 de euro, pe persoana fizica, daca nu sunt respectate regulile contra raspandirii coronavirus. Noi masuri DRASTICE in Romania, anuntate de Raed Arafat

Raed Arafat a anuntat noi masuri luate in contextul coronavirusului, dupa ce numarul persoanelor infectate in Romania si in Bucuresti a crescut in ultimele zile.

Raed Arafat a anuntat ca s-a hotarat:

Suspendarea temporara pentru o perioada de sase luni a distributiei medicametelor, dispozitivelor medicale si materiarialelor necesare in preventia si tratarea infectiei cuu COVID-19 in afara teritoriului Romaniei Lista de medidcamente va fi stabilita de MS 2.

Recomandarea declararii de catre entitatile private, inclusiv operatorii economici cu un numar de peste 99 de angajati a programului de lucru pentru personalul care se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun. Recomandarea se aplica la nivelul Muncipiului Bucuresti si a municipiilor resedinta, incepand de maine 12 martie pana la data de 31 martie cu posibilitate de prelungire.

Publicitate

Recomandarea prevede ca programul de incepere sa fie stabilit in trei intervale orare. De exemplu, sa inceapa o parte din personal la ora 8, o parte la ora 9, o parte la ora 10. Plecarea sa fie decalata in trei ore. Acest lucru va ajuta la reducerea aglomerarii transportului public si la riscul de transmitere.

Pentru institutile publice, declararea programului este obligatorie in aceleasi conditii in periaoda 12-31 martie, cu posilitatea de prelungire. Institutiile publice care nu pot aplica aceste reguli vor identifica solutii alternative pentru evitarea utilizarii de catre angajati a mijloacelor de transport in comun in perioadele aglomerate.

Citeste si articolul :   Alerta! Un nou focar la un centru medical din Romania

Pentru sectorul privat este o recomandare, pentru sectorul public este obligatorie incepand de aceasta saptamana 4. Restrictionarea activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive si de divertisment in spatii inchise cu participarea a peste 100 de persoane, pana la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire. Inseamna teatre, sali de cinema, orice alta actitate care se desfasoara intr-un spatiu inchi. Pana la 100 de persoane e ok, peste nu. Daca sunt activitati ce se pot desfasura in aer liber, cum sunt activitati religioase, acest lucru se poate face. Dar in interior, 100 de persoane maxim.

Sistarea activitatilor cu public pentru muzee. Masura este valabila, de asemenea, pana in 31 martie si cu posibiltiate de prelungire.

Publicitate

Recomandarea suspendarii activitatii didactice din invatamantul superior pana la 31 martie, cu posiblitatea de prelungire, dar si utilizarea unor metode didactice alternative.
Sistarea activitatilor didactice fata in fata cu studentii este sistata pana in 31 martie. La facultatile de stat este obligatorie, in timp ce la cele de la privat este sugestiva.

Citeste si articolul :   Medic roman, mesaj dur: „Acesta este pretul prostiei noastre, a tuturor, daca inca mai radem de coronavirus”.

La nevoie, structurile de Politie si de Jandarmerie asigura masurile de ordine publica si insotire necesare, inclusiv fluidizarea circulatiei rutiere pe traseele de deplasare cu ocazia transporturilor realizate pentru gestionarea situatiilor ce vizeaza fenomenul coronavirus.

La granite au inceput sa fie trimite in carantina persoanele care intra in tara sub escorta politiei. Acest lucru se va face atunci cand este nevoie.

Amenda pentru cei care nu respecta carantina este 4.000 de euro ca sa inteleaga orice persoana. Aceasta amenda, daca se incalca de mai multe ori regula si iese de mai multe ori si este prinsa, se da de mai multe ori daca este necesar, scrie romaniatv.net.
Nelu Tataru:

Suntem in scenariul in care avem transmitere in comunitare, dar sporadica. Asta inseamna ca pe primul loc ramane tot preventia.

La nivelul Ministerului Sanatatii am sistat toate audientele. Totul se face online. raspunsurile le vom da tot online.

Masuri: inventarierea sustinuta a contactilor, inventarierea celor care vin din zone de risc, inventarierea sustinuta a contactilor contactilor.

In acest moment, nu avem pacienti pe suport ventilator, nu avem pacienti care sa necesite o monitorizare exagerata.

Citeste si articolul :   Legea a fost promulgata. Cat vom plati pentru energie si gaz in aceasta iarna.

Am inceput un proiect la nivel de Bucuresti prin care ii vom monitoriza pe cei aflati in izolare. Nu neaparat ca GPS, dar urmarim acest lucru.

Varianta preventiei ramane principala arma. Extindem la peste 130 de suspecti evaluare in timpul anchetei epidemiologice. Ramane ca rezultatele sa le avem in timp.

Laboratoarele au teste, au kituri, profesionisti sunt. Nu clacat nimeni. Munca se dubleaza, se tripleaza.

Fiecare manager de spital a inceput o organizare a spitalului in vederea scenariului 3 si 4.

Suntem pregatiti si aplicam procedurile pe care le-am elaborat inca de pe 22 ianuarie.

Despre interdictii: Nu includ mall-urile, dar includ din cadrul mall-urilor cinematografele unde trebuie sa se aplice regula pentru maximum 100 de persoane intr-un spatiu inchis.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.