ULTIMA ORA: Inca 5 noi cazuri de infectare cu coronavirus. Bilantul ajunge la 44. Unde se afla acum

Alte 5 cazuri de imbolnavire cu noul voronavirus au fost confirmate in Romania. Numarul cazurilor la nivel national a ajuns astfel la 44.

Este vorba de 5 barbati de 22, 30, 34, 36 si 57 de ani veniti prin vama din Italia in data de 9.03.2020. Acestia se aflau in carantina, la Arad, unde au fost plasati imediat dupa sosirea in tara.

Acestia sunt contacti ai barbatului din Arad aflat in carantina, care a fost testat pozitiv marti seara.

Doar miercuri, in Romania 15 pacienti au fost depistati pozitiv la infectie cu COVID-19. In total, din cei 44 de pacienti confirmati oficial, 18 sunt din Bucuresti, scrie digi24.ro.

Publicitate

Cum ne spalam corect pe maini

Publicitate

Adele McCormick, doctor la Universitatea din Westminster, a explicat cum se pot raspandi bacteriile si care sunt cele mai eficiente mijloace prin care ne putem proteja, informeaza BBC.

McCormick a subliniat importanta spalarii pe maini pentru a preveni transmiterea virusului si a demonstrat cum trebuie sa se spele pe maini in mod corect fiecare persoana.

Citeste si articolul :   Un nou focar de COVID in Romania. 10 cazuri pozitive chiar inainte de meci

Intai udam mainile, apoi luam sapunul si il frecam in palme pana se formeaza un strat. Ulterior frecam spatele palmelor, pe rand, apoi frecam palmele impreuna pentru a ne curata bine intre degete. Se continua cu varful degetelor in calusul palmei, apoi degetul mare. Din nou frecam palmele, apoi incheieturile si spatele palmelor din nou.

Clatim sapunul cu apa, ne stergem cu un prosop de hartie, apoi folosim prosopul de hartie pentru a inchide robinetul – astfel, impiedicam contaminarea de pe robinet. La final, aruncam prosopul de hartie la gunoi.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.