ULTIMA ORA: Raed Arafat, declaratie despre noul virus. Toti romanii trebuie sa faca asta

Raed Arafat vrea ca toate cazurile usoare de infectare cu noul virus sa fie tratate acasa, urmand astfel exemplul statelor in care incidenta  este mult mai ridicata.

”Recomandarea este ca toate cazurile usoare sa ramana in casa. Este mult mai bine sa nu te duci la UPU, ai un numar unde sa suni, am lucrat cu STS sa te redirectioneze intr-un loc sau altul, in functie de ce spui la 112. Cazurile din Italia in proportie de 50% sunt tratate acasa, pentru ca s-a explicat clar.

Publicitate

Doar 10% ajung la terapie intensiva, restul se pot trata acasa.

Este o interpretare diferita a ceea ce inseamna carantina in Romania fata de ceea ce e in Italia”, a declarat Raed Arafat in Parlament.

Publicitate

Cu toate acestea, ”daca avem o crestere a numarului de cazuri, spitalele vor trebuie sa reduca tot programul, sa nu mai aiba operatii”, secretarul de stat expunand si ce se intampla daca ajungem ”la o situatie foarte critica: achizitionare de entitati private si folosirea acestora pana la solutionarea acestei crize”.

Raed Arafat a precizat ca nu exista ”un ritm de estimare a cresterii de cazuri noi” in Romania si ca ”aproape toate cazurile sunt conectate cu surse care vin din Italia”.

Citeste si articolul :   Propunere fara precedent: Scoala nu poate incepe pana in septembrie.

Guvernul va putea cumpara produse medicale cu plata in avans

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) a dezvaluit, referitor la achizitiile de produse medicale, ”ca nimeni nu mai vinde fara avans”, iar Guvernul a decis sa poata face aceste achizitii prin plata unor avansuri. Raed Arafat a mai spus ca ”este o tentativa de exagerare de purtare a echipamentului de protectie”.

”In zonele cu pacieni diagnosticati negativ se iau masuri minimale de protectie. Vom risca ca la cel mai simplu caz sa se imbrace cu cele mai complexe echipamente, iar cand avem nevoie de ele, nu le vom mai avea”, a explicat seful DSU, potrivit stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.