Raed Arafat, atentionari de ultima ora pentru toti romanii

Raed Arafat a facut atentionari de ultima ora pentru romani, in contextul in care virusul de care se teme toata lumea continua sa se raspandeasca. Din aceasta dimineata intreaga Italie a intrat in carantina, iar o multime de romani au parasit aceasta tara si vor sa se intoarca acasa.

Raed Arafat, atentionari de ultima ora pentru romani

Arafat face un apel catre romanii din strainatate care vor sa se intoarca acasa de Paste sa isi anuleze concediile si sa ramana unde se afla in prezent, pentru a evita raspandirea coronavirusului. Acest anunt este valabil si pentru toti cei care vor sa paraseasca Romania si sa mearga la rude sau prieteni in strainatate.

„Am facut apeluri pentru ei sa nu vina daca pot sa-si anuleze concediile, pentru a nu expune familiile lor aici. Sa nu se inteleaga ca ne dezicem de romanii din diaspora, dar daca sunt oameni infectati si asimptomatici, vin in tara, ei isi expun familiile la ceea ce este in alta tara. Acelasi mesaj l-am dat si pentru cei de aici, sa nu plece in perioada sarbatorilor in zonele afectate”, a declarat Raed Arafat.

Luni seara autoritatile au anuntat restrictii in privinta traficului rutier si feroviar, dar si inchiderea scolilor de miercuri 11 martie pana la data de 22 martie, cu posibilitate de prelungire a acestui termen.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, joi, 14 mai. Bilantul oficial anuntat de autoritati acum. Numarul de cazuri confirmate, pe judete

Persoanele care vor intra pe teritoriul Romaniei venind din Italia vor intra in carantina sau autoizolare pe teritoriul tarii noastre, a anuntat, luni, ministrul interimar de Interne, Marcel Vela. Operatorii de transport rutier care efectueaza servicii regulate, regulate speciale si servicii ocazionale care tranziteaza Italia au obligatia de a comunica cetatenilor romani care se vor imbarca din Italia catre Romania faptul ca vor intra in carantina sau autoizolare pe teritoriul Romaniei si isi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaratii pe propria raspundere la imbarcarea in autobuz, scrie huff.ro.

Autor