Aproape tot nordul Italiei intra in carantina. Masuri fara precedent pentru cine incalca regulile

Italia va inchide zone mari din nordul tarii pentru a lupta impotriva propagarii epidemiei de coronavirus, a anuntat, duminica dimineata, premierul Giuseppe Conte.

Regiunile vizate sunt Lombardia si provinciile Modena, Parma, Piacenza,Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli,Padova, Treviso si Venezia. Aproximativ 16 milioane de persoane sunt afectate.

Astfel, conform masurilor luate de Guvernul italian, in toate zonele vizate scolile raman inchise cel putin pana pe 3 aprilie, iar lucratorilor din sectorul medical nu li se vor acorda concedii.

De asemenea vor fi inchise salile de sport, piscinele, muzeele, centrele culturale si statiunile de schi.

Publicitate

Toate evenimentele vor fi suspendate, in locuri publice sau private, inclusiv cele cu caracter cultural, sportiv si religios, astfel ca ceremoniile de cununie civila si religioasa si inmormantarile sunt anulate.

Restaurantele si barurile vor fi deschise, cu obligatia de a asigura o distanta sigura de un metru intre oameni.

Oamenii vor trebui sa stea la casele lor cat mai mult posibil, iar cei care incalca masurile prevazute de carantina risca inchisoare pana la trei luni.

Citeste si articolul :   Cercetatorii analizeaza mutatiile pe care le-a suferit coronavirusul. ''Este una dintre cele mai mari amenintari''

Bilantul cazurilor fatale de coronavirus in Italia a ajuns la 233, cu 36 mai multe decat in urma cu 24 de ore.

Republica Moldova a anuntat si ea primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre o femeie in varsta de 48 de ani, revenita de curand din Italia.

De asemenea, doua prime cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate in Bulgaria, la un barbat de 27 de ani si la o femeie de 75 de ani, care nu au calatorit in strainatate, a anuntat directorul centrului de boli infectioase, Todor Kantardjiev. Barbatul locuieste la Pleven, iar femeia la Gabrovo.

In Franta, bilantul deceselor e in crestere, ajungand in prezent la 16. In plus, printre cele aproape o mie de persoane infectate se numara si doi parlamentari.

In ultimele 24 de ore, bilantul s-a schimbat drastic si in Grecia, intr-o singura zi fiind raportate 21 de cazuri noi.

Din cauza epidemiei de coronavirus, Ungaria a anulat manifestarile pentru sarbatoarea nationala care ar fi trebuit sa aiba loc duminica viitoare la Budapesta.

Citeste si articolul :   Situatia epidemica se amelioreaza in Franta,dar urmeaza o criza economica brutala

Cu 16 decese si aproape 400 de teste pozitive, in Statele Unite, presedintele Trump a semnat decretul pentru o finantare de urgenta de 8,3 miliarde de dolari pentru combaterea epidemiei.

In plus, pentru a izola raspandirea virusului, in statul american New York a fost decretata starea de urgenta.

Au fost depistate 21 de cazuri de infectare cu coronavirus si la bordul navei de croaziera Grand Princess, tinuta in apropierea coastei californiene, langa San Francisco. Pasagerii au aflat de la televizor.

Grand Princess este nava pereche a Dimond Princess, pachebotul tinut luna trecuta in carantina in Japonia, unde s-au infectat cu coronavirus sute de oameni.

Acum, vicepresedintele Mike Pence a precizat ca Grand Princess va fi dusa intr-un doc din portul San Francisco unde nu se efectueaza operatiuni comerciale.

Sub amenintarea coronavirusului, mai marii bogati ai lumii si-au schimbat obiceiurile. Circula doar cu avioane private si merg pe insule izolate, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.