ULTIMA ORA: Inca doua noi cazuri de infectare cu coronavirus in Romania, confirmate oficial! Unde au fost descoperite

Alte doua noi cazuri de coronavirus au fost confirmate oficial in Romania, bilantul total fiind de 11. In plus, 16 persoane se afla in carantina, iar pentru alte 12.927 este dispusa masura autoizolarii la domiciliu.

Au fost confirmate alte doua cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numarul cazurilor ajungand astfel la 11.

Un caz priveste o tanara de 15 ani din Timisoara, care studiaza in aceeasi unitate de invatamant cu ceilalti doi tineri de 16 ani din Timisoara, dar intr-o alta clasa, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategica.

Cursurile institutiei de invatamant sunt suspendate pana pe 11 martie a.c., urmand ca in cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul judetean pentru situatii de urgenta sa decida suspendarea cursurilor pana la 14 zile.

Publicitate

Tanara de 15 ani s-a prezentat in cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timisoara, prezentand simptome de febra si tuse si luandu-se decizia internarii si prelevarii de probe la Spitalul de boli infectioase din Timisoara. Starea sa de sanatate este ameliorata, fara febra.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a calatorit in acelasi avion in imediata proximitate a barbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat in cursul zilei de ieri cu infectie cu noul coronavirus (COVID-19). Tanara de 16 ani este asimptomatica si va fi internata la Spitalul de boli infectioase din Timisoara, precizeaza stirileprotv.ro.

Citeste si articolul :   Orban, la un pas sa-si piarda functia. La ce se poate astepta Arafat

Pana sambata, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 11 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Trei dintre persoanele depistate infectate au fost declarate vindecate si externate deja, arata Grupul de Comunicare Strategica.

Conform sursei citate de Agerpres, vineri au fost inregistrate 86 de apeluri la numarul unic de urgenta 112, cele mai multe fiind efectuate din Timisoara – 14.

De asemenea, in cursul zilei de vineri au fost efectuate 1.079 de apeluri la linia TELVERDE (0800.800.358) deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Cetatenii romani din strainatate pot solicita informatii la numarul de telefon +4021.320.20.20.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.