Rugaciunea puternica pentru sanatate. Se spune doar pe 8 martie, cand este praznuit un Mare Sfant. Este grabnic ajutatoare

Sfantul Ierarh Teofilact Marturisitorul, episcopul Nicomidiei, este pomenit in calendarul crestin ortodox la 8 martie.

Sfantul Teofilact a fost demnitar si sfetnic de taina al imparatului iconoclast Leon Isaurul (717-740). Era si prieten al Sfantului Tarasie, cel care a devenit patriarh al Constantinopolului si a prezidat in aceasta calitate cel de-al VII-lea Sinod Ecumenic de la Niceea (787)

Rugaciunea catre Sfantul Teofilact Marturisitorul, episcopul Nicomidiei, pentru sanatate

Nestiut ai trait, preafericite, dar Isus te-a aratat pe tine tuturor, luminand ca un astru, punandu-te ca pe o lumina in­telegatoare in sfesnic. Si ti-a inmanat tablele dogmelor Du­hului, cu care lumineaza-ne si pe noi.

Publicitate

Publicitate

Sa cantam Domnului, Ce­lui Ce a povatuit pe poporul Sau, prin Marea Rosie, ca Singur cu Slava S-a preaslavit.

Stand inaintea Scaunului Sta­panului, purtatorule de Dum­nezeu Parinte Teofilact, pazeste pe cei ce cu credinta savarsesc sfanta pomenirea ta.

Te-a uns pe tine, dupa vred­nicie, harul Duhului, preaferi­cite, pentru adevar si pentru bunatatea obiceiurilor tale.

Citeste si articolul :   Veste trista, din pacate! Este vorba despre indragita actrita, Eugenia Serban

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Ca sa dobandesti cele ceresti, fericite, ai calcat in picioare toate cele pamantesti si ai ur­mat lui Isus.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.