Cine este copilul care a primit al saselea Golden Buzz la „Romanii au talent”. Care este cea mai mare dorinta a sa

Vineri seara, la Romanii au talent, Andra a apasat cel de-al saselea Golden Buzz al sezonului, impresionata de talentul lui Mihai Tigaret, un pianist de 13 ani.

La 13 ani, Mihai Tigaret, originar din Valcea, este vazut ca unul dintre copiii minune ai muzicii simfonice, iar in presa a fost numit „micutul Clayderman”.

De cand canta la pian, nu se viseaza decat un mare pianist. Este vorbaret, deschis si ii place la nebunie sa fie pe scena. Ii place sa fie primul, daca s-ar putea, la toate. ”Este nazdravan”, spune bunica.

Are 13 ani si este elev al Scolii Gimnaziale WALDORF, structura a Liceului Tehnologic Forestier din Ramnicu Valcea. Este si elev al profesoarei Mihaela Manafu de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Ramnicu Valcea, dar ia, de doi ani, si cursuri cu un profesor universitar de muzica din Bucuresti.

La varsta de noua ani, pentru ca ii placea muzica, Mihai a incercat sa cante pe o pianina de jucarie. Dupa putin timp a contactat un profesor de pian pentru a invata pianul in stil profesionist.

Citeste si articolul :   Un medic roman da cartile pe fata: "Voi nu intelegeti rana pe care-o croiti cu sapa in mintea copiilor nostri"

Premiat de nenumarate ori. Mihai a avut un recital de pian solo la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea. In martie 2019 a castigat premiul I la Festivalul-Concurs Pro Piano desfasurat in Sibiu, la care a interpretat „Rapsodia Ungara”, o piesa celebra si dificila chiar si pentru profesionisti. In iunie, a participat la concursul de pian Musica Mundi din Bucuresti, unde a castigat marele premiu Acordat de Casa Pianelor Boem & Bol, o pianina in valoare de 4.500 de euro. Bunicii au spus organizatorilor ca au deja un pian foarte bun acasa, asa ca au convenit impreuna ca premiul sa constea de fapt intr-un pian cu coada.

Mihai se pregateste sa dea examen la Colegiul National Dinu Lipatti din Capitala, unde cel mai probabil o sa intre, iar bunicii sunt dispusi sa se mute aici cu el.

Participarea la Romanii au talent reprezinta o iesire importanta in public. Daca ar castiga, bunicii ar cumpara o locuinta in Bucuresti pentru ei, iar lui Mihai i-ar cumpara un pian de o mai buna calitate.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu planul de izolare a persoanelor de peste 65 de ani. Mesajul lui Klaus Iohannis

Reactiile juratilor

In urma dialogului cu el, Florin Calinescu s-a declarat invins si s-a ridicat sa plece acasa, iar Andra a apasat cel de-al saselea Golden Buzz al sezonului: ”Te ador, efectiv!”.

„Mihai e un geniu, e special. Asa ceva n-am mai trait pana acum. Nu pot decat sa fiu mandru ca am fost partas la ce s-a cantat acolo pe scena”, a recunoscut juratul Mihai Petre.

„El pare ca e de pe alta planeta… In ce conjunctura, ce profesori au nimerit astfel de copii, care sa-i faca sa devina atat de pasionati incat sa acumuleze atatea cunostinte si sa se ajunga la un asemenea nivel artistic, la o varsta atat de frageda!”, a comentat si Andi Moisescu.

Florin Calinescu i-a prezis: „Este nascut sa ajunga pe marile scene ale lumii, carand povara geniului sau.”

„Ma voi duce sa-mi dau doctoratul la anul, in Viena”

Mihai Tigaret le-a marturisit ulterior lui Pavel Bartos si lui Smiley ca, in ciuda varstei, se pregateste sa-si dea doctoratul in muzica, peste un an.

Citeste si articolul :   Lovitura dura pentru Ponta: "Este timpul pentru familie"

„Pot sa fac oricand o lucrare de doctorat. Ma pregatesc. Peste un an pot sa-l dau. Dar asta se poate doar in alte tari, nu si in Romania. Ma voi duce sa-l dau la Viena”, a spus baiatul, potrivit stirileprotv.ro.

Autor