ULTIMA ORA: Veste buna pentru toti copiii din Romania! De cand s-ar putea dubla alocatiile!

Alocatiile s-ar putea dubla mai devreme decat voia Guvernul, care decisese, la inceputul acestui an, sa amane majorarea lor pana in luna august.

Parlamentul este pe punctul de a desfiinta masura Guvernului, printr-un proiect de lege aflat foarte aproape de adoptarea finala.

Veste buna pentru toti copiii din Romania!

OUG nr. 2/2020, actul care a amanat dublarea alocatiilor copiilor, a fost respinsa de senatori, in februarie, printr-un proiect de lege, care va ajunge in curand la votul deputatilor, acolo unde decizia va fi similara (si deputatii urmeaza sa respinga masura impusa de Guvern, existand un raport al parlamentarilor deputati din comisii care recomanda plenului Camerei Deputatilor sa voteze in acest fel), scrie Avocat.net.

Publicitate

Ca idee, Guvernul poate emite ordonante pentru a reglementa diverse chestiuni punctuale, insa conform procedurii legislative din Romania, orice ordonanta emisa de Executiv trebuie aprobata ulterior de Parlament (in fiecare dintre cele doua Camere – a deputatilor si a senatorilor) pentru a continua sa se aplice. Parlamentarii au insa si varianta respingerii ordonantelor, cum se pare ca se va intampla in cazul amanarii alocatiilor.

OUG nr. 2/2020 a amanat dublarea alocatiilor pentru copii (ce era prevazuta in Legea nr. 14/2020), cu sase luni, adica din februarie pana in august 2020.

Astfel, majorarea alocatiei pentru copii se va face de la 150 de lei, cat este in prezent, la 300 de lei. Pentru copiii de pana la doi ani, majorarea alocatiilor va fi de la 300 la 600 de lei.

Astfel, daca proiectul de lege aflat acum pe punctul de a iesi din Parlament va ajunge sa se aplice, amanarea dublarii alocatiilor copiilor se va anula, scrie kanald.ro

Pentru aceasta, e nevoie ca actul sa fie adoptat de Camera Deputatilor, sa primeasca semnatura presedintelui tarii si, in final, sa apara in Monitorul Oficial.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.