ULTIMA ORA: A fost depistat al noualea caz de coronavirus in Romania

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, vineri, că a fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), la un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

Persoana se afla in izolare la domiciliu din 26 februarie, intrucat a revenit in tara din Italia (Bergamo). In cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, dupa ce barbatul a manifestat febra.

Barbatul va fi internat la Spitalul de boli infectioase din Timisoara si a fost declansata ancheta epidemiologica pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat in contact.

Cel de-al 8-lea caz de infectare cu coronavirus a fost anuntat tot vineri, in judetul Olt. Este vorba despre un barbat de 51 de ani care a intrat in contact cu cazul de la Suceava, calatorind cu acelasi autocar care venea din Italia. El va fi internat la Craiova.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Initial, autoritatile anuntasera ca este vorba despre o femeie. Ulterior, a fost transmisa urmatoarea rectificare:

Citeste si articolul :   Autoritatile europene aproba vanzarile primei inimi complet artificiale

Este vorba de un barbat de 51 ani, din Olt, care a calatorit din Italia in acelasi autocar cu barbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

Barbatul nu prezinta simptome specifice, se afla in izolare la domiciliu din 29 februarie a.c. si va fi internat la Spitalul de boli infectioase din Craiova, mentioneaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.