ALERTA ANM: Cod portocaliu de viscol si vant puternic. Zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de viscol, respectiv trei avertizari Cod galben de vant, ce vizeaza zone din Transilvania, Banat si Oltenia.

Astfel, sub Cod portocaliu se vor afla pana la ora 11:00, judetele Caras-Severin si Hunedoara, unde la altitudini de peste 1.800 de metri se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze care vor atinge la rafala 130 – 140 km/h, iar zapada va fi spulberata, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologilor, tot pana la ora 11:00, va fi sub Cod galben de intensificari ale vantului judetul Caras-Severin. Viteza vantului va atinge, in aceasta zona, rafale 60 – 70 km/h.

De asemenea, pe durata urmatoarelor trei ore, in judetele Gorj si Valcea, la altitudini de peste 1.800 de metri, intensificarile vantului vor fi temporare, iar vitezele la rafala vor atinge, in general, 90 – 100 km/h, in timp ce zapada va fi spulberata.

Totodata, pana la ora 11:00, va fi in vigoare o avertizare Cod galben de vant in judetul Sibiu (localitatile: Avrig, Talmaciu, Selimbar, Rosia, Turnu Rosu si Boita), cu intensificari temporare de 55 – 65 km/h.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maxim sase ore, precizeaza ANM, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.