Un nou cutremur in Romania. Unde a avut loc si ce magnitudine a avut

Un cutremur cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter s-a produs, in noaptea de sambata spre duminica, in judetul Vrancea.

Potrivit INFP, seismul a avut loc la ora 00:52, la o adancime de 123 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 79 km E de Brasov, 88 km NE de Ploiesti, 107 km S de Bacau, 113 km V de Galati, 113 km V de Braila, 138 km N de Bucuresti, 162 km NE de Pitesti, 187 km SV de Iasi, 193 km E de Sibiu, 202 km N de Ruse, scrie realitatea.net

Directorul onorific al INFP avertiza ca urmatorul cutremur major va avea peste 7 grade. Cu toate astea, norocul este ca va fi un cutremur de adancime.

Publicitate

Publicitate

Viitorul mare cutremur ce se va produce in Romania va fi de adancime, asemanator celui din 1802, iar acesta va fi norocul tarii noastre, a declarat in 2018, pentru AGERPRES, directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu.

Citeste si articolul :   Doliu in PNL. S-a stins singur, printre straini, la doar 41 de ani.

Marmureanu sustine ca viitorul cutremur mare ce se va produce in Romania se va asemana celui din 1802, cu magnitudinea 8, dar care nu a produs victime. Insa, sustine specialistul, nu acelasi lucru se poate spune despre efectele viitorului cutremur, in contextul in care Romania s-a schimbat, iar acum “avem blocuri facute prost”.

“Eu sunt optimist, acesta este cuvantul. Adancimea va fi de 150-170 de km. Sansele sunt foarte mari sa fie dupa 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole si care vad ca se satisfac. Vad ca pana acum nu am gresit deloc”, a spus Marmureanu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.