Daca ai aceasta planta, ai noroc: de ce este atat de indispensabila acasa?

Cum absoarbe planta paianjen umiditatea din casa ta?

Cunoscuta mai frecvent sub numele dulce de „Chlorophytum comosum” , planta paianjen este o planta originara din Africa de Sud, apartinand familiei Liliaceae. Isi ia numele de la frunzele sale subtiri si cazute. Planta de casa, este usor de intretinut, mai ales ca radacinile sale sunt cunoscute ca stocheaza o cantitate semnificativa de apa.

Decorativa atunci cand este transpusa intr-un ghiveci, planta paianjen este aleasa in general pentru estetica si capacitatea sa de a infrumuseta un interior. Dar contributia ei  nu se limiteaza doar la asta! Intr-adevar, acesta din urma este renumit pentru capacitatea sa de a lupta impotriva problemelor de umiditate din casa, prin depoluarea si purificarea aerului din spatii de cazare, monoxid de carbon si dioxid de azot, in special, fara a uita formaldehida, toluenul, benzenul si xilenul. Prin urmare, aceasta planta poate actiona ca un dezumidificator natural. Deci de ce sa te privezi de ea?

Citeste si articolul :   Calendar ortodox 29 iulie 2021. Este praznuit ocrotitorul celor napastuiti. Rugaciunea facatoare de minuni care deschide Cerurile

Cum sa intretinem planta paianjen?

Chlorophytum comosum  este o planta usor de intretinut. In ciuda tuturor, va trebui sa ii oferi conditiile necesare pentru a-i vedea florile frumoase albe in forma de stea inflorind, primavara si vara.

Publicitate

Unde sa plasati planta paianjen?

Rezistenta, planta paianjen se adapteaza la toate temperaturile interioare, pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, acesta din urma este potrivit in special pentru temperaturi intre 7°C si 18°C. Dupa cum probabil stiti,  aceasta planta are nevoie de lumina puternica fara a fi expusa la lumina directa a soarelui. I se poate potrivi perfect umiditatea din baie, cu conditia ca aceasta camera sa fie putin luminoasa. In plus, cu cat interiorul tau va fi mai umed, cu atat frunzisul sau va fi mai luminos si plin de viata.

Cat de des sa udati planta paianjen ?

Dupa cum am mentionat mai sus, planta paianjen stocheaza apa, datorita radacinilor sale. Prin urmare, este inutil sa-o udam din abundenta cu riscul de a ineca substratul.   In acest caz, va trebui pur si simplu sa va asigurati ca solul este umed. Toamna si iarna, puteti limita aprovizionarea cu apa, pastrand solul uscat intre doua udari. La final, aveti grija sa nu lasati prea multa apa in farfurie. Acest lucru va impiedica putrezirea radacinilor.

Citeste si articolul :   Consuma aceste noua alimente pentru a ramane hidratat

Cum sa intretinem corect planta paianjen ?

In ciuda faptului ca nu necesita intretinere constanta, este totusi recomandat  sa acordati atentie cresterii plantei paianjen. Nu uitati sa-i curatati frunzele din cand in cand folosind o carpa moale si umeda. Prin eliminarea prafului, vei permite o mai buna infiltrare a luminii. De asemenea, trebuie sa stiti ca este bine sa fertilizati aceasta planta, din primavara si pana in toamna, de doua ori pe luna. Pentru aceasta, alegeti un ingrasamant lichid pentru plante verzi.

In cele din urma, daca observati ca varfurile frunzelor sunt din ce in ce mai uscate, luati in considerare sa le taiati la fel ca tulpinile moarte. Acest lucru va indica in esenta ca aerul este prea uscat si ca planta  are nevoie de putin mai multa umiditate.

Cand sa repotam planta paianjen?

Fiind capabila sa creasca rapid, aceasta planta  se poate simti rapid inghesuita in ghiveciul sau. Daca observi ca radacinile ajung din ce in ce mai mult la marginile ghiveciului, ar trebui sa te gandesti sa-o rempotezi destul de curand, intr-un ghiveci mai mare. Va recomandam sa efectuati aceasta operatiune in fiecare an, primavara.

Autor