Elena Mateescu, directorul ANM, vine cu vesti proaste. Vremea rea pune stapanire pe Romania

Elena Mateescu, directorul ANM, aduce vesti proaste. Reprezentantul Administratiei Nationale de Meteorologie anunta ca temperaturile vor scadea si cu 10 grade in sud-estul tarii, iar la munte se anunta precipitatii mixte, printre care lapovita, dar si ninsori. De asemenea, temperaturile ar putea ajunge chiar si la -7 grade.

Vremea se schimba radical incepand de la jumatatea saptamanii, cand un val polar va lovi Romania

„Saptamana viitoare, mai ales in a doua parte a ei, o masa de aer rece va determina scaderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decada a lunii noiembrie in tara noastra”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Digi 24.

Racirea vremii a inceput sa se resimta inca de sambata, atunci cand temperaturile au inceput sa scada treptat, maximele fiind situate intre 10-19 grade. Astazi, vremea sa raceste si mai tare, in unele zone fiind chiar si 7 grade.

Publicitate

„Duminica, 7 noiembrie, se va pastra acelasi ecart al valorilor de temperaturi, chiar usor mai coborate, 10-17 grade Celsius. Luni, 8 noiembrie, va fi o usoara crestere, pana la 20 de grade Celsius, insa de marti, 9 noiembrie, o masa de aer mai rece va detemina scaderea regimului de temperaturi pana la valori intre 7-11-12 grade in partea de vest-sud-vest-sud a tarii, chiar 8-9-10 grade in Bucuresti”, a mai spus directorul ANM.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.