Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata.Testul nu mai scuteste de carantina pe cei sositi din zona rosie

Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata. CNSUa actualizat lista tarilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit CNSU, Ungaria si Cehia intra in zona rosie, in timp ce Israel trece in verde, in urma scaderii incidentei.

In zona rosie au intrat:

Cehia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive si Insulele Cayman;

In zona galbena au intrat:

din zona rosie, in urma scaderii incidentei: Statele Unite ale Americii si Saint Kitts si Nevis;

din zona verde, in urma cresterii incidentei: Polonia, Norvegia, San Marino si Andorra;

Publicitate

In zona verde au intrat:

Israel, Cuba, Costa Rica, Guyana, Bahamas, Grenada, Sint Maarten, Antigua si Barbuda si Insulele Virgine ale Statelor Unite.
Persoanele care vin din zona galbena nu intra in carantina daca sunt vaccinate impotriva COVID-19, au trecut prin boala sau prezinta un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Daca o persoana vine din zona rosie, fie este vaccinata sau trecuta prin boala, fie intra in carantina. Testul nu mai scuteste de carantina.

Citeste si articolul :   Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata. Cei care vin din aceste tari intra in carantina

Masura carantinei se aplica pentru 14 zile, dar ramane valabila si prevederea potrivit careia daca o persoana carantinata face un test COVID-19 in a opta zi de carantina si rezultatul e negativ poate iesi din carantina in a zecea zi.

DESCARCA LISTA TARILOR DIN ZONA ROSIE, GALBENA SI VERDE

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.