Medic de familie, mesaj dur: “Ce stiu prostovanii aia de experti in epidemii…”

Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, Sandra Alexiu, a explicat intr-o postare pe pagina sa de Facebook care au fost greselile care au condus la esecul campaniei de vaccinare.

“Din ciclul ce prostii fac medicii si cat de bine repara politicienii:

1️⃣. Am solicitat inca din toamna trecuta sa se aloce fonduri substantiale pentru o campanie reala de educatie si comunicare catre populatie pentru a pregati vaccinarea in masa, pe fondul ezitarii deja cunoscute din epidemia din rujeola.

Am argumentat ca exista oameni cu aceasta preocupare, care cunosc mecanismele comunicarii catre publicul larg si ca exista agentii specializate in asta, raspremiate chiar la nivel international. Abia acum dupa un an s-a aflat oficial ca Guvernul nu a dorit sa aloce fonduri pentru asa ceva, personal am primit direct raspunsuri de genul “nu sunt bani, cine vrea se vaccineaza, cine nu nu, consideram ca nu e cazul, agentiile sug sangele poporului” etc.

Publicitate

2️⃣ Medici de familie, infectionisti, pediatri, microbiologi, epidemiologi, apar in presa, online, social media, bloguri, vloguri de un an si se straduiesc sa faca educatie asa cum pot, cum stiu, cu doua maini, fara fonduri, cu putina notorietate obtinuta, reusim sa mai patrundem si in prime Time… Politicul nimic…

Citeste si articolul :   Printul Harry ar putea fi scutit de carantina pentru a participa la inmormantarea printului Philip

3️⃣Cel mai mare potential de incredere din partea populatiei in sistemul medical este in medicii de familie. In ciuda finantarii rusinoase, a spatelui intors de cvasifiecare guvern de dupa revolutie, sondajele se incapataneaza sa arate acelasi lucru. Ce face politicul? Ignora si asta pe langa toate celelalte.. Cu toate ca Banca Mondiala, UE, OMS, ete na, cine sunt astia sa decida pentru Romania???

4️⃣Principalii vaccinatori din Romania pe tot ce inseamna Programe nationale de sanatate si categorii speciale sunt medicii de familie. Ce face politicul? Ignora complet acest lucru si nu da vaccin medicilor de familie decat prin aprilie-mai cand se cam terminase dorinta naturala si educata de vaccinare si a inceput sa scartaie campania oficiala. Intre timp noi programasem deja in platforma cam toata populatia dornica de vaccinare, pe multi chiar dupa 2 noaptea cand apareau locuri in centrele unde lucram in afara contractelor cu casa de asigurari.

Publicitate

Politicul suparat incepe sa lase colturile gurii, sa ridice sprancenele si sa tipe ca de ce nu se implica medicii de familie, ca a bagat bani in asta… Circa 40 de lei brut per vaccin per medic, in timp ce 100 de lei per bonuri de masa per persoana vaccinata pe care sa le distribuie…. Cin’sa fie, politia sau musafirii!?! Exact, medicii de familie… A si ca sa nu va plictisiti, luati toti pacientii din nou la telefon om cu om ca sa ii convingeti sa se vaccineze…

Citeste si articolul :   Veste buna: Doua femei de 82 si 87 de ani s-au vindecat de coronavirus. Au fost tratate la Arad

5️⃣DSP judetean zice sa inchidem scolile si sa trecem copiii online pentru ca ne-am intrecut deja cu gluma, incidenta peste 20 pe ici pe colo, scolile sistem mixt online cu fizic vezi sa nu, profesori experti in nevaccinare si conspiratheory. Ce face politicul? Ignora DSP, ce stiu prostovanii aia de experti in epidemii….

6️⃣ INSP zice “carantinati Bucurestiul ca murim pe capete, spitalele sunt pline ochi, pacientii stau in paturi supraetajate, explodeaza saloanele de la candele” . Ce decide politicul!? Pas.

7️⃣ Portugalia inchide centrele de vaccinare ca nu mai au pe cine vaccina, au terminat toata populatia eligibila. Intrebat care e secretul acestui fapt, conducatorul campaniei portugheze spune “am decuplat complet campania de vaccinare de la politica, am lasat- o pe mana profesionistilor”…

8️⃣Macron, presedintele tarii aceleia care ne-au luat o treime din doctori in ultimii 25 de ani, zice ca fiecare francez trebuie sa aiba un medic de familie si un psiholog. Politicul nostru ilustru are o alta parere.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, avertizeaza: "Covid se va asocia cu gripa sezoniera”

9️⃣Toata lumea vaccinata la vest de noi se deschide, noua pe analfabetismul functional o sa ne moara si turismul, ca oricat de atractiv ar fi Dracula, nu o sa vrea nimeni sa vina sa ia virusul daco-mutant direct de la sursa, asa ca dragi romani, fain ca v-ati tinut tari si nu v-ati vaccinat, acum urmeaza sa muriti de foame, care ati scapat de boala si nestriviti la pelerinaje.
Si cu a branzei (cuvant dac)

🔟, poza de mai jos care zice tot: hai parastase”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.