Ce sa semeni la inceputul toamnei pentru a recolta inainte de iarna

Pe masura ce toamna isi intra in drepturi, aerul devine mai racoros, dar solul este inca suficient de cald – acesta este momentul perfect pentru a prelungi sezonul pentru unele culturi de gradina. Desigur, plantarea de rosii si castraveti este deja o prostie, dar exista plante care cresc bine in timpul zilei scurte si au un sezon de crestere minim. Aceasta inseamna ca veti avea timp sa recoltati inainte de sosirea vremii reci. Deci, ce culturi sa semeni in septembrie pentru a fi cu recolte in octombrie?

Atunci cand alegeti ce sa semanati la inceputul toamnei pentru a obtine o recolta tarzie, trebuie sa tineti cont de zona dvs. climatica. Culturile de toamna pentru recoltare in acelasi sezon sunt potrivite pentru locurile in care toamna este relativ calda, iar in septembrie, daca apar ingheturi, atunci acestea sunt pe termen scurt si nu mai mici de -5 ° С.

Odata cu insamantarea ridichiilor la inceputul primaverii incepe sezonul estival. Se cultiva si vara. Dar daca ridichile sunt adesea apoase primavara si amare vara, atunci toamna sunt perfecte! Temperatura optima de coacere pentru aceasta planta este de + 14 … + 18 ° С si, de regula, toamna obtinem cea mai suculenta ridichii cu gust bogat.

Citeste si articolul :   Asociatia Centrul Roman al Energiei organizeaza evenimentul toamnei in industria energiei, ”Romanian Energy Day”

Puteti recolta ridichii delicioase in termen de 20 de zile dupa germinare, daca alegeti soiuri timpurii. Planta este rezistenta la inghet din sol, asa ca nu ezitati sa semanati ridichii in septembrie.

Publicitate

Si daca folositi paturi calde pentru insamantare, atunci puteti creste o recolta care va dura pana la iarna!

Pentru a pastra ridichiile mult timp, recoltati-le pe timp uscat. Este necesar sa le curatati de varfuri si radacini. Apoi clatiti bine si uscati radacinile astfel incat sa ramana usor umede, dar fara urme de apa la suprafata. Impachetati ridichile in pungi speciale pentru alimente cu un fermoar si puneti-le intr-un loc racoros, cum ar fi frigiderul sau pivnita. Daca respectati cu atentie aceste recomandari, atunci ridichea va fi bine conservata chiar si pana la Anul Nou.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.