Valeriu Gheorghita, anunt de ultim moment despre vaccinarea in scoli

Medicul Valeriu Gheorghita a avertizat ca familiile care au copii prescolari au un risc de 15% mai mare sa inregistreze imbolnaviri prin Covid, iar cele cu copii de la clasele primare in sus au risc de 20- 25%. Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a subliniat astfel necesitatea campaniei de vaccinare anti-Covid in scoli si organizarea imunizarii in unitatile de invatamant.

“In ceea ce priveste vaccinarea in unitatile de invatamant, preocuparea de baza este aceea de a creste accesul la vaccinare al tuturor celor care vor sa se vaccineze. Ma refer la copiii eligibili, cu varsta de peste 12 ani. Vor avea posibilitatea sa se vaccineze si cadrele didactice, dar si parintii si bunicii care locuiesc la aceeasi adresa.

Vor fi unitati de invatamant unde se vor organiza cabinete de vaccinare de sine statatoare, care sa functioneze pe perioada cat e adresabilitate in randul unitatii de invatamant. Acolo unde unitatea de invatamant are un centru de vaccinare in apropiere nu se justifica sa se organizeze altul.

Citeste si articolul :   965 de euro pe noapte, camera la Mamaia in luna iunie: „Asta inseamna «consumati produse romanesti»?“

In urban si rural, principala logistica care asigura accesul la vaccinare va fi cu echipe mobile. Fiecarei unitate de invatamant ii va fi alocata o unitate mobila, si unitatea va centraliza periodic persoanele care vor sa se vaccineze”, a explicat medicul militar Valeriu Gheorghita.

Publicitate

De asemenea, medicul a vorbit si despre modul in care se va organiza activitatea de vaccinare in scoli. Astfel, se va stabili un interval orar, o zi pe saptamana, se va identifica spatiul unde se poate face vaccinarea. Minorii trebuie sa fie insotiti de un apartinator. Si apartinatorii se pot prezenta ca sa fie vaccinati, a adaugat el.

“Este important sa promovam conceptul de imunizare la nivelul intregii familii, deoarece exista riscul ca un copil care se infecteaza sa transmita virusul membrilor familiei.

Familiile care au copii prescolari au un risc de 15% mai mare sa inregistreze imbolnaviri prin Covid, cele cu copii de la clasele primare in sus au risc de 20- 25% pentru cazuri in interiorul familiei. Se confirma ca transmiterea e si de la copii la parinti si bunici”, a mai spus mediul militar.

Citeste si articolul :   Bitcoin atinge un nou maxim depasind 50.000 USD, analistii il considera un avans istoric

Vor fi organizate cabinete de vaccinare si in campusuri studentesti.

Din septembrie, vor fi actiuni de informare online la sedinte cu parintii in care se va raspunde la intrebarile legate de vaccinare, a completat Valeriu Gheorghita.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.