9 sfaturi pentru a va mentine hainele ca noi

Imbracamintea este o parte esentiala a aspectului nostru. Cu toate acestea, refacerea unei haine de tip sagarde poate fi destul de costisitoare prin cumpararea continua de haine. Trebuie admis ca acestea din urma se deterioreaza destul de repede din cauza diferitelor produse industriale care sunt folosite pentru a le spala. Descoperiti aceste sfaturi care va vor ajuta sa prelungiti viata hainelor preferate.

Cine nu este dornic sa cumpere haine noi? Cu totii abia asteptam sa le purtam si sa ne aratam cu ele. Cu toate acestea, retineti ca cel mai bine este sa le spalati cel putin o data inainte de a le purta. Din pacate, dupa mai multe utilizari si spalari, hainele isi pierd stralucirea si se deterioreaza.

Cel putin, asta se intampla cand nu cunoastem aceste 9 sfaturi .

Cum sa pastrezi hainele ca noi

1. Puneti cuburi de gheata in uscator

Acest truc este perfect pentru a scapa de cutele de pe haine si pentru a le netezi fara efort. Intr-adevar, caldura unui fier poate fi uneori putin prea agresiva. Puneti doar 3 cuburi de gheata in uscator si rulati un program fierbinte. Apa se va evapora si va va netezi hainele in mod natural.

2. O lama de ras pentru a scapa de scamele inestetice

Scamosarea poate aparea pe puloverele preferate de lana sau casmir. Pentru a scapa de ele, puteti folosi o lama de ras si razuiti usor pentru a scapa de acele bile inestetice.

3. Folositi abur pentru sepci sau palarii deformate

O sapca sau o palarie care si-a pierdut forma initiala este uitata rapid. Cu toate acestea, cu acest truc simplu, este destul de usor sa le faci sa para noi. Pune-le doar peste o oala cu apa clocotita. Aburul iti va revigora treptat palariile.

Articolul continuă după reclame

4. Reda culoarea hainelor cu sare

Toata lumea stie ca nuantele de culoare ale unei haine se deterioreaza destul de repede odata cu spalarea. Vine un moment in care stralucirea lor originala este doar o amintire indepartata. Cu toate acestea, veti fi fericiti sa aflati ca o puteti remedia. Adaugand 150g de sare la ciclul de spalare, hainele iti vor recapata stralucirea.

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se spune de Sfanta Maria Mare.

5. Inchide camasile inainte de a le spala

Aruncarea haotica a hainei in masina de spalat nu este nicidecum recomandabila daca doriti sa aveti grija de ele. Cand vine vorba in special de camasile dvs., este o idee buna sa va luati timp pentru a le inchide inainte de a le spala. Acest lucru va impiedica prinderea nasturilor de alte haine si deteriorarea acestora.

6. Spalati hainele pe dos

Indiferent daca este in masina de spalat sau in uscator, este recomandabil sa aveti hainele intoarse pe dos. Pe langa o spalare mai eficienta, culorile hainelor tale vor fi pastrate pentru mai mult timp.

7. Scapa de mirosurile proaste ale pantofilor cu bicarbonat de sodiu

Daca nu stiti deja, bicarbonatul de sodiu este util pentru o multime de lucruri . Pentru a elimina mirosurile neplacute de pe incaltaminte, mai degraba decat sa folositi un produs industrial, sunt suficiente cateva linguri de bicarbonat de sodiu. Lasati sa stea peste noapte inainte de a curata interiorul cu un prosop curat.

Citeste si articolul :   Cum se curata masina de spalat cu otet: 3 sfaturi simple

8. Prefera spalarea la rece

Este adevarat ca apa fierbinte faciliteaza indepartarea petelor, dar culorile sunt inevitabil deteriorate. Prin urmare, se recomanda o spalare rece daca doriti sa pastrati culorile originale ale hainelor.

9. Evitati uscarea prea agresiva

Daca utilizati un uscator, este mai bine sa nu folositi o temperatura prea ridicata si sa nu le lasati in masina prea mult timp. Una peste alta, uscarea naturala la soare este modalitatea recomandata de a va ingriji hainele si a le pastra culoarea.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.