Rugaciunea care se spune pe 8 iulie. Iti aduce sanatate si binecuvantare

Pe 8 iulie, Biserica Ortodoxa il sarbatoreste pe SFANTUL PROCOPIE. Iata ce rugacine trebuie sa spui ca sa ai parte de sanatate si binecuvantare in casa.

Rugaciune catre Sfantul si Marele Mucenic Procopie

“O, fericite si mult placutule al lui Dumnezeu, Sfinte Mare Mucenice Procopie! Ce graiuri vom indrazni noi, nevrednicii, a-ti aduce tie, cata vreme nici una din lucrarile slabanogitei noastre vieti duhovnicesti nu ne arata a fi urmatori ai adancii tale smerenii, ai marii tale ravne, ai rabdarii neclintite si ai dragostei aprinse pentru Dumnezeu si poporul Lui cel binecredincios, ce ai avut pana in sfarsit? Tu, de Insusi Mantuitorul Hristos, asemenea vasului alegerii, Pavel, si marelui imparat Constantin, parintele crestinilor, la calea credintei fiind chemat, suisuri in inima ta ai pus, dar peste dar si foc peste foc ai castigat, mereu sporindu-ti faptele cele bune spre lauda preaslavitului Sau nume.

Noi nepretuitele daruri ce am primit prin Taina Sfantului Botez nicicum nu le-am pazit si nici lepadarea de satana si de toate lucrurile lui precum atunci ne-am fagaduit. Taina Sfintei Cruci descoperindu-ti-se prin dumnezeiescul glas, tu din putere in putere ai mers ca un adevarat inchinator si cinstitor al ei, iar noi, nehotarandu-ne la adevarata lepadare de sine, nu o putem lua pentru a ne face vrednici urmatori ai Stapanului tuturor, ci pana acum in nedumerire si nelucrare petrecem.

Cu adevarat, intru nimic nu am urmat noi, ticalosii, uimitoarelor tale patimiri pentru dragostea Mirelui ceresc, Celui ce cu iubire vesnica iubindu-ne pana in sfarsit, pentru toti si pentru fiecare dintre noi patimind, toata randuiala parinteasca cu desavarsire a plinit; ci cu reaua patimire defaimand, iata, pana acum, in patimi si pofte dobitocesti intreaga noastra viata ne-am cheltuit. Nu ne lasa pe noi mai mult sa ne afundam, ci intinzandu-ne mana cea nebiruita a sfintelor si pururea primitelor tale rugaciuni, ajuta-ne pe noi sa putem porni cu insufletire noua pe calea luptelor ce ne stau inainte pentru implinirea dumnezeiestilor porunci, prin pazirea invataturilor mantuitoare ale Sfintei Biserici celei dreptslavitoare.

Publicitate

Ajuta-ne, Sfinte Procopie, caci suntem slabi si ticalosi, si nu ne lasa sa fim biruiti de noul paganism si de multele sale viclenii idolatre, caci si noi fagaduim ca de acum ne vom stradui mai mult sa punem inceputul cel bun, prin sfintele tale mijlociri, astfel ca in veacul cel viitor fata catre fata sa-ti multumim si impreuna cu tine sa cantam Preasfintei si Celei de o fiinta si nedespartitei Treimi, in nesfarsitii veci. Amin!”

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.