Pneumonia este o inflamatie a plamanilor care poate duce la complicatii grave si la moarte daca nu este tratata corect si prompt.
Se poate dezvolta ca urmare a racelii sau alergiilor si poate fi, de asemenea, rezultatul unor probleme respiratorii.
Pneumonia poate aparea atat la copii, cat si la adulti. Potrivit expertilor, grupul de risc include fumatorii, precum si cei care consuma alcool.
Nu inchideti ochii la simptomele pneumoniei, dar nu exista motive sa intrati in panica. Medicina moderna este implicata in eliminarea bolii, dar este supusa accesului in timp util la un medic. Mai jos vom vorbi despre semnele prin care puteti recunoaste pneumonia.
Publicitate
Frisoane si febra
In timpul pneumoniei, o persoana are febra mare mai mult de 4 zile (de obicei peste 38,5 ° C), care este foarte greu de scazut.
Cu toate acestea, acest factor nu este decisiv, deoarece cresterea temperaturii poate fi cauzata de multe alte boli si trebuie verificata prezenta altor simptome.
Somnolenta severa
Cu pneumonie, corpul pacientului este slabit, persoana doarme de cele mai multe ori, adesea nu exista suficienta energie nici macar pentru a manca.
Tuse specifica
Unul dintre simptomele caracteristice ale pneumoniei este tuse severa. In acest caz, este posibila formarea sputei verzui cu sange.
Adesea respiratie superficiala si dificultati de respiratie
Deoarece pneumonia este o boala care afecteaza plamanii, rata de respiratie a pacientului scade. Acest lucru se intampla adesea si pacientul incepe sa aiba dificultati de respiratie, ceea ce provoaca chiar si respiratie in repaus.
Puls rapid
Medicii observa o modificare a ritmului cardiac cu pneumonie. Puteti verifica ritmul cardiac al bebelusului plasand usor 2 degete pe artera carotida.
Dureri in piept
Cu pneumonie, o persoana simte dureri in piept nu numai cand tuseste, ci si cand respira usor.
Agravare starii generale dupa raceala sau gripa
Daca gripa sau raceala nu dispare mult timp si temperatura creste periodic timp de 5 sau mai multe zile, acesta este si un motiv pentru a consulta un medic.
Ce trebuie sa facem in aceasta situatie?
Daca aveti primele simptome ale pneumoniei, consultati-va medicul cat mai curand posibil, nu ezitati.
Fii clar cu privire la simptomele tale la personalul medical. Nu va faceti griji daca nu primiti un diagnostic imediat, deoarece pneumonia poate fi confirmata numai dupa fluorografie.
Publicitate