Somnul profund este stadiul de somn responsabil pentru vindecarea si repararea corpului, completarea celulelor si revitalizarea sistemului imunitar. Prin urmare, este important sa obtinem suficient pentru a ne simti cat mai bine in fiecare zi.
1.Faceti exercitii la momentul potrivit
Expertii recomanda aproximativ treizeci de minute de exercitii pe zi, 5 zile pe saptamâna. Incercati sa obtineti media de 30 de minute pe zi a ceea ce va place cel mai mult sa faceti.
Chiar si activitatile fizice moderate, cum ar fi mersul, jogging usor sau yoga ar trebui sa faca fie suficient. Exercitiile fizice va pot ajuta sa va consumati energia si sa va extindeti somnul profund, dar retineti ca exercitiile fizice intense prea aproape de culcare pot interfera cu somnul de care aveti nevoie.
Publicitate
Activitatea fizica dimineata va poate ajuta sa va simtiti treaz si energizat si va puteti petrece ziua simtindu-va bine ca ati facut deja ceva exercitii.
Un alt moment pentru exercitii fizice care functioneaza pentru multi oameni este dupa-amiaza tarziu, pentru a arde stresul zilei. Faceti acest lucru cu cel putin 3 ore inainte de culcare pentru a va consuma energia in timp ce nu va invadati timpul pentru a va relaxa si a va relaxa inainte de culcare.
Cand dormi suficient, ai mai multa energie! A te simti energizat inseamna ca poti face mai mult, inclusiv mai multa activitate fizica, ceea ce te va ajuta sa dormi mai profund.
2.O incalzire inainte de culcare
A lua ceva timp inainte de culcare pentru a va incalzi corpul va poate ajuta sa va pregatiti pentru un somn sanatos si de fapt va poate ajuta sa adormiti mai repede si sa imbunatatiti somnul profund!
Vrei sa te simti confortabil si cald – dar nu fierbinte – noaptea. Incercati sa petreceti timpul intr-o baie calda, cada cu hidromasaj sau sauna pe timp de noapte. Pentru cele mai bune rezultate, va recomandam sa faceti o baie lunga cu o temperatura de 35⁰C sau mai mare, care se termina cu cel putin 45 de minute inainte de culcare.
3.Atentie la cofeina
Nu este o surpriza faptul ca consumul de cofeina poate avea consecinte negative asupra somnului; cu toate acestea, ora din zi de care aveti nevoie pentru a opri consumul de cofeina va poate surprinde.
Cofeina poate ramane in sistemul nostru timp de pâna la 6 ore, crescând timpul pe care il petreceti in etape mai usoare de somn si scazand timpul petrecut in somn profund. Prin urmare, ar trebui sa opriti orice consum de cofeina cu cel putin 6 ore inainte de culcare pentru a va oferi cele mai bune sanse la o noapte sanatoasa de somn.
Publicitate